Aftensmad

Sandwich med hummus og grillede grøntsager

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på friske grønne livretter. Her får du opskriften på sandwich med hummus og grillede grøntsager
4 personer
Tid i alt 25 min

INGREDIENSER

  • 1 grov italiensk flute
  • olivenolie til pensling
  • 1 lille aubergine
  • 1 lille gul squash
  • 1 rødløg
  • 1 stor håndfuld rucola
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 16 sorte oliven med sten
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sherryeddike

GROV HUMMUS

  • 1 dåse kikærter (400 g)
  • 2 tsk. tahin (sesampasta)
  • saft af ½ usprøjtet citron
  • ¼ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • salt og friskkværnet peber

En lækker sandwich kan sagtens gøre det ud for et fuldt måltid. Pak den ind i madpapir, hvis den skal med på farten

1. Hummus: Afdryp kikærterne, og mos dem med en gaffel sammen med tahin, citronsaft og olie. Krydr hummussen med fintrevet hvidløg, spidskommen, koriander, salt og peber.

 

2. Skær fluten i 4 store stykker, og pensl med olie. Opvarm en grillpande, og grill brødet på begge sider. Skær aubergine og squash i aflange skiver, og grill dem på den varme pande. Smør brødet med hummus, og læg de grillede grøntsager på. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl rucolaen. Skyl og pluk persillen. Vend rucola og persille sammen med rødløg, oliven, olie og eddike. Læg fyldet i sandwicherne, og servér straks.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tomatsuppe med mascarpone og kyllingespyd - Få opskriften her

Pasta med pancetta og rucolapesto - Få opskriften her

Fiskefrikadeller med kartoffelsalat - Få opskriften her

Omelet med squash, ærter og gedeost - Få opskriften her