Pasta carbonara
Aftensmad

Pasta carbonara

af Susanne Palmqvist 22. februar 2015
Foto: Anders Schønnemann
Pasta carbonara er den ultimativt mest enkle pastaret, hvor det er bacon, æg og ost, der giver smagen, og ikke mindst den lækre konsistens
2 personer

INGREDIENSER

  • 8 skiver pancetta i strimler eller håndskåret bacon i terninger
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver eller hakket
  • 200-250 g tørret eller frisk fettucine eller spaghetti
  • vand og salt
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g friskrevet parmesan eller pecorino
  • evt. 2 spsk. hakket persille, basilikum eller frisk oregano

 

Opskrift - sådan laver du pasta carbonara

 

  1. Hav alle tingene klar, inkl. varme dybe tallerkener til at spise af.
  2. Svits bacon/pancetta på en stor dyb pande, til den er sprød. Vend hvidløgene i. Hav samtidig en stor gryde med saltet vand klar til pastaen. Kog den efter anvisning på emballagen.
  3. Pisk æggene med halvdelen af den revne ost og evt. hakkede krydderurter.
  4. Lad pastaen dryppe af, gem lidt af kogevandet. Vend den straks med baconen på panden. Ryst det godt.
  5. Vend æggemassen i, og sluk for varmen. Vend det hele hurtigt rundt, så æggene bliver cremede, men endelig ikke stivnede. Kom evt. lidt kogevand fra pastaen i for at gøre retten mere blød.
  6. Servér straks pasta carbonara på varme tallerkener med resten af osten henover.

Tip til pasta carbonara: Server gerne lidt brød til pasta carbonara

PRØV OGSÅ: Squash pasta carbonara

 

 

 

Andre lækre opskrifter