Pappardellepasta med svampe-ragout
Aftensmad

Pappardellepasta med svampe-ragout

af Emma Martiny 25. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Pappardelle er ekstra brede pastabånd. De kan være lidt svære at opstøve, men du kan let lave en snydeudgave ved at skære friske lasagneplader i brede strimler. Her får du opskriften på pappardellepasta med svampe-ragout
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g friske lasagneplader
  • salt

SVAMPE-RAGOUT

  • 250 g portobellosvampe
  • 250 g champignoner
  • 100 g kejserhatte
  • 4 spsk. smør
  • salt og peber
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 75 g parmesan

Opskrift - sådan laver du pappardellepasta med svampe-ragout 

SVAMPE-RAGOUT

  1. Rens svampe, og skær dem i tynde skiver.

  2. Steg dem i en stor gryde i halvdelen af smørret. Krydr med salt og peber, og lad det stege, til svampene bliver flot gyldne.

  3. Pil og hak løg, og pres hvidløg.

  4. Hak persille og timian fint. Lad det hele stege med i gryden, til løgene bliver klare.

  5. Hæld hvidvin og bouillon i gryden, og bring saucen i kog.

  6. Tilsæt resten af smørret, og lad saucen simre, til den begynder at tykne.

  7. Riv parmesan fint, og vend den i ragouten lige inden servering.

 

PAPPARDELLE

  1. Skær lasagnepladerne i 3 cm brede bånd.
  2. Kog dem i letsaltet vand i en gryde i ca. 5 minutter, og afdryp.
  3. Vend den kogte pasta sammen med svamperagouten.
  4. Servér evt. med friske krydderurter og friskrevet parmesan på toppen.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med rustik auberginesauce - Få opskriften her

Tirsdag: Pizza med rødbede og ricotta - Få opskriften her

Onsdag: Blomkålskarry med sprøde kikærter - Få opskriften her

Fredag: Tagliata med ovnbagte kartofler - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter