Pappardellepasta med svampe-ragout
Mad

Pappardellepasta med svampe-ragout

25. april 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Pappardelle er ekstra brede pastabånd. De kan være lidt svære at opstøve, men du kan let lave en snydeudgave ved at skære friske lasagneplader i brede strimler. Her får du opskriften på pappardellepasta med svampe-ragout
4 personer
Tid i alt 30 min

PAPPARDELLE

  • 500 g friske lasagneplader
  • salt

SVAMPE-RAGOUT

  • 250 g portobellosvampe
  • 250 g champignoner
  • 100 g kejserhatte
  • 4 spsk. smør
  • salt og peber
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 75 g parmesan

Opskrift - sådan laver du pappardellepasta med svampe-ragout

  1. SVAMPE-RAGOUT: Rens svampe, og skær dem i tynde skiver. Steg dem i en stor gryde i halvdelen af smørret. Krydr med salt og peber, og lad det stege, til svampene bliver flot gyldne.
  2. Pil og hak løg, og pres hvidløg. Hak persille og timian fint. Lad det hele stege med i gryden, til løgene bliver klare.

  3. Hæld hvidvin og bouillon i gryden, og bring saucen i kog.

  4. Tilsæt resten af smørret, og lad saucen simre, til den begynder at tykne.

  5. Riv parmesan fint, og vend den i ragouten lige inden servering.

  6. PAPPARDELLE: Skær lasagnepladerne i 3 cm brede bånd. Kog dem i letsaltet vand i en gryde i ca. 5 minutter, og afdryp.

  7. Vend den kogte pasta sammen med svamperagouten.

  8. Servér evt. med friske krydderurter og friskrevet parmesan på toppen.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også