Paella med skalrejer og safran
Aftensmad

Paella med skalrejer og safran

2. maj 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Skalrejer kaldes også pil selv-rejer, og de skal pilles ved bordet inden spisning. Husk servietter! Her får du opskriften på paella med skalrejer og safran
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ l hønsebouillon
  • ½ g stødt safran
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • salt og peber
  • 3 dl risottoris
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 300 g store skalrejer

TIL SERVERING

  • 1 citron

Opskrift - sådan laver du paella med skalrejer og safran

  1. Varm hønsebouillonen op, hæld den i en skål, og tilsæt safran. Rør godt rundt, og stil skålen til side.
  2. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg begge dele i olie på en dyb pande, til løgene er klare.
  3. Rens peberfrugt, og skær den i små tern.
  4. Skyl og hak persille, og vend halvdelen på panden (gem resten til pynt) sammen med peberfrugt.
  5. Drys med paprika, gurkemeje, salt og peber, og lad det hele stege i yderligere et par minutter.
  6. Skyl risene, og vend dem i panden.
  7. Hæld safranbouillon­en på panden sammen med hakkede tomater. Rør rundt.
  8. Læg låg på panden (eller dæk med alufolie), og lad paellaen simre i 30 minutter, til væsken er næsten fordampet.
  9. Fordel rejerne oven på retten, læg låg på, og lad paellaen simre i yderligere 10 minutter.

SERVERING

https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også