

Ovnbagt torsk med sprød linsesalat
DET SKAL DU BRUGE
- 500-600 g torskefilet i et tykt stykke
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. olie
LINSESALAT
- 150 g beluga linser (eller grønne linser fra Puy)
- 1 bundt forårsløg
- 2 syrlige æbler
- lidt citronsaft
- 2-3 spsk. friskrevet
- peberrod
- 1 lille potte ærtespirer
SENNEPSDRESSING
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
CITRONOLIE
- 2-3 spsk. olivenolie
- skal af 1 usprøjtet citron
TILBEHØR
- evt. godt brød
Peberrod, som du selv river, smager anderledes og meget bedre end den, som kan købes færdig.
1. Linsesalat: Skyl linserne, og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i 18 minutter. Afdryp.
2. Sennepsdressing: Bland olie, citronsaft, sennep, knust hvidløg, salt og peber. Vend linserne i dressingen, og lad dem trække i mindst 1 time.
3. Citronolie: Rør olie og fintrevet citronskal sammen, og lad det trække i mindst 1 time.
4. Linsesalat, fortsat: Rens og snit forårsløgene fint. Skræl æblerne, skær dem i grove tern, og dryp med citronsaft. Skræl og riv peberroden fint. Bland det hele med linserne, og smag salaten til. Vend til sidst skyllede ærtespirer i.
5. Skær fisken i portionsstykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og dryp med lidt olie. Bag fisken i en 220° varm ovn i 8-10 minutter, til den er netop fast. Dryp fisken med citronolie, og servér med linsesalat og evt. godt brød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Båndpasta i flødesauce med asparges, dild og lime - Få opskriften her
Sprøde kyllingenuggets med salat og hvidløgscreme - Få opskriften her
Lynstegt oksekød med pak-choi, ingefær og koriander - Få opskriften her
Sardiner på sprødt brød med salat og vagtelæg - Få opskriften her