Pizza med bresaola og parmesan
Mad

Pizza med bresaola og parmesan

1. juli 2021
Af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Imponér dine gæster med denne nemme og lækre pizza, der kombinerer bresaola og parmesan i bedste stil
2 personer

Det skal du bruge

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunet vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g rugmel
  • ca. 225 g hvedemel
  • mel til udrulning

Fyld

  • 1 dl mosede tomater
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 frisk mozzarella, 125 g
  • ca. 80 g bresaola
  • 50 g rucola
  • masser af høvlet parmesan

Tilbehør

  • blandet salat

Sådan laver du pizza med bresaola og parmesan

  1. Opløs gæren i lunet vand.
  2. Kom salt, sukker og olie i, og rør til sidst melet i, lidt ad gangen, til dejen kan æltes.
  3. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter (eller natten over i køleskab, hvis du har tid).
  4. Rør tomaterne med hvidløg, olivenolie og salt.
  5. Tænd ovnen på 220° (eller så varmt som muligt), og sæt en plade i ovnen.
  6. Del dejen i 2, og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir.
  7. Smør dem med tomatsauce, og top med mozzarella.
  8. Bag dem på den varme plade i den varme ovn i 6-12 minutter, eller til de er færdige.
  9. Top de varme pizzaer med bresaola, rucola og parmesan, og servér straks.

Velbekomme!

TIP: Servér tomatsalat eller en stor fyldig salat til pizzaerne.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Flere opskrifter på nem og lækker pizza

Læs også