Opskrift på pizza med bresaola og parmesan
Aftensmad

Opskrift på pizza med bresaola og parmesan

Af Louisa Lorang 1. juli 2021
Foto: Anders Schønnemann
I ugens madplan byder torsdag på en opskrift på pizza med bresaola og parmesan. Få opskriften her
2 personer

Dej

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunet vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g rugmel
  • ca. 225 g hvedemel
  • mel til udrulning

Fyld

  • 1 dl mosede tomater
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 frisk mozzarella, 125 g
  • ca. 80 g bresaola
  • 50 g rucola
  • masser af høvlet parmesan

Tilbehør

  • blandet salat

Opskrift - Sådan laver du pizza med bresaola og parmesan

  1. Opløs gæren i lunet vand. Kom salt, sukker og olie i, og rør til sidst melet i, lidt ad gangen, til dejen kan æltes.
  2. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter (eller natten over i køleskab, hvis du har tid).
  3. Rør tomaterne med hvidløg, olivenolie og salt.
  4. Tænd ovnen på 220° (eller så varmt som muligt), og sæt en plade i ovnen.
  5. Del dejen i 2, og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir. Smør dem med tomatsauce, og top med mozzarella.
  6. Bag dem på den varme plade i den varme ovn i 6-12 minutter, eller til de er færdige.
  7. Top de varme pizzaer med bresaola, rucola og parmesan, og servér straks.

 

TIP: Servér tomatsalat eller en stor fyldig salat til pizzaerne.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

MANDAG: Kold melonsuppe med syrlige løg - Få opskriften her

TIRSDAG: Laksekrebinetter i sprød salat - Få opskriften her

ONSDAG: Svinekoteletter med sommerkartoffelsalat - Få opskriften her

FREDAG: Kalv a la ragout med fennikel og små tomater - Få opskriften her