Mad

Pizza med ricotta og parmaskinke

af Louisa Lorang 21. juni 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er pizza med ricotta og parmaskinke. Få opskriften her

Jeg kan bedst lide "hvide" pizzaer uden tomatsauce. Helt enkle og sprøde. Så spiser jeg til gengæld gerne en stor tomatsalat til.

Osten på denne pizza er den milde friskost ricotta, som i sig selv er ret smagsneutral, og derfor er ricotta en god basis-ost til pizzaer.

Pizza med ricotta og parmaskinke

Det skal du bruge25 g gær1½ dl lunet vand (ca. 37°)1 tsk. salt½ tsk. sukker2 spsk. olivenolie100 g durummelca. 125 g hvedemelmel til udrulning

ENDVIDERE:150 g ricotta2 fed hvidløg, presset2-3 spsk. olivenoliesalt1 rødløg i tynde skiverca. 80 g parmaskinke i tynde skiver2 håndfulde frisk basilikum

SALAT:250 g blandede tomaterolivenolieæbleeddikesalt og peber

Sådan laver du pizza med ricotta og parmaskinkeRør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, durummel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert deres stykke bagepapir. Forvarm ovnen og to bageplader til 240° (eller så varmt som muligt).

Rør ricotta med hvidløg og olivenolie, og fordel ricotta-cremen på de to bunde. Krydr med salt, og top med rødløg. Bag pizzaerne på de varme plader i ca. 10 minutter. Top dem straks med parmaskinke og basilikum, og servér straks med en enkel tomatsalat til.Opskriften på pizza med ricotta og parmaskinke er til 2 personer

TIP: Dejen til pizza med ricotta og parmaskinke kan laves dagen i forvejen og hæve i køleskabet.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER