toast
Aftensmad

Omvendt toast med pesto og vesterhavsost

af Emma Martiny 6. april 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Læg ost og skinke uden på toasten i stedet for mellem brødskiverne, og giv den simple klassiker et ekstra sprødt tvist. Her får du opskriften på omvendt toast med pesto og vesterhavsost

Omvendt toast med pesto og vesterhavsost 

Tid: 15 minutter  Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 godt surdejsbrød 250 g serranoskinke (ca. 16 skiver)  175 g Vesterhavsost fra Thise (eller anden gouda-ost) smør og/eller olivenolie til stegning  
  PERSILLEPESTO 100 g mandler 25 g friskrevet Vesterhavsost (eller parmesan) 100 g bredbladet persille saft af ½ citron 1 dl olivenolie salt   PRØV OGSÅ: Små toast med bløde løg  

Opskrift - sådan laver du omvendt toast med pesto og vesterhavsost 

  1. PERSILLEPESTO: Rist mandlerne på en tør pande, og blend dem sammen med friskrevet ost, persille, citronsaft, olie og salt i en blender eller minihakker. Tilsæt evt. mere olie, indtil pestoen har opnået den rette konsistens.   2. Skær brødet i skiver, så du får den mængde toasts, I ønsker. Smør halvdelen af skiverne med pesto. Rul den anden halvdel af brødet ind i to stykker serranoskinke hver, og klap dem sammen med brødet smurt med pesto, så skinken bliver holdt på plads. Opvarm smør og/eller olie på en pande (brug gerne en grillpande), og læg toastene på panden med skinken nedad. Læg osteskiver oven på hver toast, så det smelter en smule. Vend dem på panden, når skinken er sprød, så osten bliver flot gylden. Servér straks.   TIP: Gem gerne halvdelen af persillepestoen til fredagens måltid.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her

Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her

Onsdag: Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli – få opskriften her

Fredag: Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler – få opskriften her