toast
Aftensmad

Omvendt toast med pesto og vesterhavsost

af Emma Martiny 29. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Læg ost og skinke uden på toasten i stedet for mellem brødskiverne, og giv den simple klassiker et ekstra sprødt tvist. Her får du opskriften på omvendt toast med pesto og vesterhavsost
4 personer
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 godt surdejsbrød
  • 250 g serranoskinke (ca. 16 skiver) 
  • 175 g Vesterhavsost fra Thise (eller anden gouda-ost)
  • smør og/eller olivenolie til stegning

PERSILLEPESTO

  • 100 g mandler
  • 25 g friskrevet Vesterhavsost (eller parmesan)
  • 100 g bredbladet persille
  • saft af ½ citron
  • 1 dl olivenolie
  • salt

1. PERSILLEPESTO: Rist mandlerne på en tør pande, og blend dem sammen med friskrevet ost, persille, citronsaft, olie og salt i en blender eller minihakker. Tilsæt evt. mere olie, indtil pestoen har opnået den rette konsistens.

 

2. Skær brødet i skiver, så du får den mængde toasts, I ønsker. Smør halvdelen af skiverne med pesto. Rul den anden halvdel af brødet ind i to stykker serranoskinke hver, og klap dem sammen med brødet smurt med pesto, så skinken bliver holdt på plads. Opvarm smør og/eller olie på en pande (brug gerne en grillpande), og læg toastene på panden med skinken nedad. Læg osteskiver oven på hver toast, så det smelter en smule. Vend dem på panden, når skinken er sprød, så osten bliver flot gylden. Servér straks.

 

TIP: Gem gerne halvdelen af persillepestoen til fredagens måltid. 

Prøv også den lækreste toast-opskrift: Hjemmelavet cowboytoast

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her

Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her

Onsdag: Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli – få opskriften her

Fredag: Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler – få opskriften her