andesteg
Aftensmad

Nem opskrift på andesteg

af Camilla Zarah Lawes 31. oktober 2011
Foto: Columbus Leth
Dejlig sprød andesteg med lækkert tilbehør af sauce orange og sukkersyltede tranebær

Andesteg 

ANDEBRYSTER2 berberiandebryster a 300 ghavsalt og friskkværnet peber

Rids fedtkanten på andebrysterne, og rist andebrysterne med fedtsiden nedad på en meget varm pande. Vend brysterne, når fedtet er flot gyldent, og steg dem i 2 minutter på kødsiden.Tag dem fra varmen, krydr med salt og peber, og steg dem færdige i en 175° varm ovn i 8 minutter. Lad kødet hvile i 6 minutter, før det skæres i skiver let på skrå.

ANDESTEG1 andesteg på 3200 gsalt

Fjern indvoldene, og skær lidt af fedtet fra indersiden af din and.Smelt andefedet  i en gryde, og stil det til side. Rids skindet i din andesteg i store harlekintern, og lav et snit ved hvert lår (så trængervarmen bedre ind). Skær de yderste vingeben af den lækre and, og gnid hele fuglen ind i salt.Steg din and på en rist over en bradepande i en 200° varm ovn i 30 minutter. Skru ned til 175°, og steg den dejlige andesteg i yderlige 45 minutter, til den er færdig (hæld vand over hvert kvarter). Tjek, om den er færdig ved at stikke en skarp kniv i den sprøde andesteg. Når kødsaften er helt klar, er din andesteg færdigstegt. Lad fuglen køle af, og partér den i 8 stykker. Hæld stegesaften fra bradepanden, skum for fedt, og brug den til saucen.

SAUCE MED ORANGE TIL DIN ANDESTEG3 spsk. sukker2 dl friskpresset appelsinsaft2 dl rødvinsalt og friskkværnet peber4 dl god brun fondJÆVNING:1 spsk. andefedt2 spsk. hvedemelSmelt sukkeret i en gryde, til det er helt smeltet og flot gyldent. Hæld appelsinsaft og rødvin på, og reducér, til der er halvdelen tilbage. Tilsæt fond, og lad saucen blive varm. Smelt andefedtet fra din andesteg på en tallerken over saucen, og rør en melbolle med melet. Pisk den i saucen, så den jævner. Smag til medsukker, salt og peber.

Vil du bruge resterne fra din andesteg, så kan du lave denne lækre sandwich med kålsalat og andebryst

LÆS OGSÅ: 3 tips til juleanden

 

SUKKERSYLTEDE TRANEBÆR TIL DIN ANDESTEG300 g tyttebær uden stilke1 dl vand50 g rørsukkerKog vand op sammen med sukker, til sukkeret er smeltet. Tag lagen fra varmen, hæld den over de rensede tyttebær, og afkøl helt.

TIP:Andesteg kan med fordel steges dagen før. Partér den, og læg den i et ovnfast fad, så din andesteg er klar til den store travle dag. Derefter skal din andesteg kun steges færdig i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter.