

Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat
DET SKAL DU BRUGE
- 1 svinemørbrad
- 8 bambusspyd
MARINADE
- 4 spsk. kokosmælk
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. fiskesauce
- 3 cm frisk ingefær
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. karry
AGURKESALAT
- 2 agurker
- 1 stort rødløg
- ½ frisk rød chili
- 1 håndfuld koriander
- 1 dl risvins/æblecidereddike
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. salt
PEANUTBUTTERSAUCE
- 2 dl kokosmælk
- 4 spsk. peanutbutter
- 2 tsk. rød karrypasta
- saft af ½ limefrugt
- 1-2 spsk. fiskesauce
TILBEHØR
- 4 dl jasminris
PRØV OGSÅ: Mørbrad og rødkålssalat med perlesplet og appelsin
Opskrift - sådan laver du mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat
1. MARINADE: Rør kokosmælk, olie, fiskesauce, fintrevet ingefær, presset hvidløg og karry sammen til en marinade. Fjern sener og fedt fra mørbraden. Skær den i 2 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere på køl i mindst 30 minutter.
2. AGURKESALAT: Skær agurkerne fra top til bund med en kartoffelskræller, så du får lange bånd. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft. Rør eddike, honning og salt sammen i en skål, så honningen opløses. Tilsæt agurkestrimler, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
3. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
4. Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.
5. PEANUTBUTTERSAUCE: Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring. Tag saucen af blusset, så snart den koger. Smag til, og servér til satayspyd, agurkesalat og ris.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Paneer curry – Få opskriften her
Tirsdag: Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce – Få opskriften her
Onsdag: Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa – Få opskriften her
Torsdag: Krydrede kikærter i tomat med pocherede æg – Få opskriften her