mørbrad
Aftensmad

Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat

af Emma Martiny 22. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Svinemørbrad er perfekt til thailandske satayspyd. Husk at servere spyddene med det klassiske tilbehør bestående af en asiatisk agurkesalat med rødløg og chili og den evigt gode peanutbuttersauce. Her får du opskriften på mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat
15 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad
  • 8 bambusspyd 

MARINADE

  • 4 spsk. kokosmælk
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. karry

AGURKESALAT

  • 2 agurker
  • 1 stort rødløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 dl risvins/æblecidereddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt

PEANUTBUTTERSAUCE

  • 2 dl kokosmælk
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • saft af ½ limefrugt
  • 1-2 spsk. fiskesauce

TILBEHØR

  • 4 dl jasminris

PRØV OGSÅ: Mørbrad og rødkålssalat med perlesplet og appelsin

 

Opskrift - sådan laver du mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat

 

1. MARINADE: Rør kokosmælk, olie, fiskesauce, fintrevet ingefær, presset hvidløg og karry sammen til en marinade. Fjern sener og fedt fra mørbraden. Skær den i 2 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere på køl i mindst 30 minutter.

 

2. AGURKESALAT: Skær agurkerne fra top til bund med en kartoffelskræller, så du får lange bånd. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft. Rør eddike, honning og salt sammen i en skål, så honningen opløses. Tilsæt agurkestrimler, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.

 

3. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.

 

4. Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.

 

5. PEANUTBUTTERSAUCE: Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring. Tag saucen af blusset, så snart den koger. Smag til, og servér til satayspyd, agurkesalat og ris.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneer curry – Få opskriften her

Tirsdag: Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce – Få opskriften her

Onsdag: Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kikærter i tomat med pocherede æg – Få opskriften her

Læs også