pariserbøf
Mad

Mini-pariserbøf

10. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En dansk klassiker fyldt med teksturer og smagsnuancer, der sender tankerne til den franske hovedstad Paris

Det skal du bruge

  • 300 g tatar el. hakket oksekød med lav fedtprocent
  • smør til stegning
  • 100 g saltede kapers, skyllede og dryppet fri for væde
  • 6 skiver toastbrød
  • 6 æggeblommer el. pasteuriserede æggeblommer
  • 2 små løg (1 i tynde ringe + 1 finthakket)
  • 5 cm høvlet peberrod
  • 6 skiver syltede rødbeder i små terninger
  • havsalt og friskværnet peber

Sådan laver du mini-pariserbøf

  1. Form kødet til seks runde kugler, og tryk dem let flade.
  2. Smelt smørret på en pande, til det er lysebrunt, og steg bøfferne på begge sider, til de er flot gyldne.
  3. Skru ned for varmen, og steg dem færdige - husk, at de skal være røde i midten.
  4. Rist kapersene på en tør pande. Tag dem fra panden, og stil til side.
  5. Stik brødskiverne ud i cirkler på 5-6 cm i diameter med en udstikkerform eller et glas.
  6. Kom smør på panden, og steg brødskiverne på begge sidder, til de er gyldne.
  7. Anret bøfferne på brødet. Læg en løgring på hver, og læg en æggeblomme i løgringen (eller servér pasteuriseret æggeblomme til).
  8. Top op med revet peberrod; krydr med salt og peber, og anret med løg, kapers og rødbede.

Inspiration til opskriften

Hvorfor hedder det en pariserbøf?

Man skulle tro, at denne klassiske ret er blevet opfundet på en restaurant i Paris, men faktisk har retten ikke så meget med Frankrig at gøre. Dens oprindelse er uklar, men det menes at være en dansk klassiker.

Hvilken slags brød bruges til pariserbøf?

Traditionelt set serveres retten på franskbrød, og det kan være dér de franske associationer opstår. Men du kan sagtens bruge andre typer af lyst brød, som f.eks. toastbrød eller ciabattabrød. Hvis du vil have en lidt mere rustik udgave, kan du også sagtens bruge rugbrød.

Hvordan steger man bøffen til pariserbøf?

Der er mange forskellige holdninger til, hvordan bøffen skal steges. Derfor bør du stege den præcis, som du bedst selv kan lide den. I denne opskrift steges bøffen, så den er rød i midten.

Fødevarestyrelsen anbefaler af hensyn til fødevaresikkerheden at gennemstege hakket kød. Når hakkebøffen er helt gennemstegt, er du sikker på, at alle bakterier er dræbt.

Inspiration til andre opskrifter

Læs også