Medister med blomkålskartoffelmos
Aftensmad

Medister med blomkålskartoffelmos

af Emma Martiny 29. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Du plejer nok ikke at blande blomkål i kartoffelmosen, men det smager virkelig godt og giver samtidig ekstra fibre. Her får du opskriften på medister med blomkålskartoffelmos
20 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g medisterpølse
  • smør til stegning

BLOMKÅLS-KARTOFFEL-MOS

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 kg kartofler
  • 25 g smør
  • ca. 1 dl mælk

TIL SERVERING

  • frisk persille
  • sennep

Opskrift - sådan laver du medister med blomkålskartoffelmos 

 

1. BLOMKÅLS-KARTOFFEL-MOS: Tænd ovnen på 220°. Skyl og skær små buketter af blomkål, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, krydr let med salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør, ½ dl mælk og halvdelen af de ristede blomkålsbuketter, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt evt. mere mælk, og mos, til konsistensen er ensartet. Smag til med salt og peber. Læg låg på gryden for at holde mosen varm.   2. Steg medisterpølsen i smør på en pande, til den er gylden og sprød.   3. SERVERING: Fordel mosen i en skål, og top med de resterende blomkålsbuketter. Skyl og hak persillen, og drys det over mosen. Servér medisteren med mos og sennep.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks og linsesalat med fennikel – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllinge-rugkernesalat med ost og vaniljedressing – Få opskriften her

Torsdag: Mac and cheese med grønkål – Få opskriften her

Fredag: Kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter