oksespyd
Aftensmad

Marinerede oksespyd og bulgur med mynte og blandet grønt

af Camilla Zarah Lawes 7. juni 2022
Foto: Columbus Leth
Honningmarinaden med chili trænger godt ind i kødet og gør det ekstra saftigt og mørt. Her får du opskriften på marinerede oksespyd og bulgur med mynte og blandet grønt
4 personer
Tid i alt 40 min

Marinerede oksespyd

  • 4 oksebøffer, f.eks. tyksteg
  • 1 spsk. rapsolie
  • 3 spsk. flydende honning
  • ½ frisk rød chili
  • 2 spsk. rapsolie
  • salt

BULGURSALAT

  • 4 dl bulgur
  • ½ agurk
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 glas grønne oliven uden sten
  • 1 bundt mynte (gem de små blade til pynt)
  • resten af honningmarinaden (se ovenfor)

Sådan laver du marinerede oksespyd og bulgur med mynte og blandet grønt 

 

1. Skær hver af bøfferne i 2 stykker, og pensl dem med olie. Steg dem i 2 minutter på hver side på en (grill)pande. Rør honning med finthakket chili, olie og salt. Pensl de færdigstegte bøffer med honningmarinaden, og sæt bøfferne på spyd (gem resten af honningmarinaden til bulgursalaten). Hold kødet varmt under alufolie.

 

2. BULGURSALAT MED MYNTE OG BLANDET GRØNT: Kog bulgur efter anvisningen på pakken, og skyl i koldt vand. Lad bulgur dryppe grundigt af. Skyl agurk og peberfrugt, og skær dem i små tern. Skær oliven i små tern. Hak mynten fint. Bland bulguren med grønt og resten af honningmarinaden. Pynt salaten med små mynteblade, og servér til oksespyddene.

 

TIP: I stedet for flydende honning kan du bruge almindelig honning rørt lind med 1 spsk. kogende vand.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS OPSKRIFTER

Mandag: Sprøde kyllingelår med bagte tomater, squash og kartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Gazpacho og carpaccio med croutoner og parmesan - Få opskriften her

Onsdag: Laks med nem hollandaise og sommergrønt - Få opskriften her

Torsdag: Gourmet-hotdogs med tomatkompot og grøn relish - Få opskriften her