Lav hollandaise | Nem opskrift
Aftensmad

Lav hollandaise | Nem opskrift

Camilla Zarah Lawes 12. april 2021
Foto: Stine Christiansen
Her får du opskriften på en nem og lækker hollandaisesauce, der passer perfect til de mange sommerretter.
Tid i alt 10 min

Hollandaise

  • 130 g smør
  • 3 æggeblommer
  • saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt dild

Opskrift - sådan laver du hollandaise 

  1. Smelt smørret i en gryde.

  2. Blend æggeblommer, citronsaft og salt med en stavblender, til massen tykner.

  3. Tilsæt smeltet smør i en tynd stråle, mens du blender.

  4. Krydr med salt og peber, og vend hakket dild i saucen. 

TIP: Hvis du laver fisk og har lidt lage tilovers, kan du blende den med i saucen for at give et ekstra pift. 

TIP: Hollandaise kan også laves med 1 tsk dijonsennep, hvis den skal have et ekstra svirp. 

Om hollandaise

Hollandaise sauce er måske en af de mest populære saucer der findes. Selvom navnet måske indikerer relation til Holland, er saucen faktisk fransk og anses for at være en af de 5 grundsaucer i det franske køkken.

At mestre hollandaise saucen er et stærkt kort at have i køkkenet, da denne sauce udgør fundamentet for, blandt andet, den højt elskede bearnaise sauce.

Derudover bruges Hollandaise i en lang række forskellige retter, og det er derfor vigtigt med en god opskrift og masser af øvelse. På den måde er det nemmest at sikre sig en velsmagende sovs, som ikke skiller.

Her får du opskriften på den perfekte hollandaise sauce.  

Herunder finder du en masse lækre opskrifter med hollandaise