Opskrift på nem hollandaise
Aftensmad

Lav hollandaise | Nem opskrift

Camilla Zarah Lawes 12. april 2021
Foto: Stine Christiansen
Her får du opskriften på en nem og lækker hollandaisesauce, der passer perfect til de mange sommerretter.
Tid i alt 10 min

Hollandaise

  • 130 g smør
  • 3 æggeblommer
  • saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt dild
  1. Smelt smørret i en gryde.

  2. Blend æggeblommer, citronsaft og salt med en stavblender, til massen tykner.

  3. Tilsæt smeltet smør i en tynd stråle, mens du blender.

  4. Krydr med salt og peber, og vend hakket dild i saucen. 

 

TIP: Hvis du laver fisk og har lidt lage tilovers, kan du blende den med i saucen for at give et ekstra pift. 

TIP: Hollandaise kan også laves med 1 tsk dijonsennep, hvis den skal have et ekstra svirp. 

Andre lækre opskrifter