lammekølle
Aftensmad

Lammekølle med karljohankartofler og spinatsalat med bacon

af Carsten Kyster 1. april 2015
Foto: Columbus Leth
Påskemiddag: Lammekølle hører påsken til. Start med lammekøllen dagen før, så den har god tid til at marinere på køl.

Lammekølle med karljohankartofler og spinatsalat med bacon til 4 personer

Lammekølle er forårsbebuderen over dem alle og kan tilbredes i et utal af variationer. Denne lammekølle skal du starte på dagen før, da den skal have god til til at marinere. 

DET SKA DU BRUGE

LAMMEKØLLE 1 udbenet lammekølle 6 kviste rosmarin 4 fed hvidløg skal af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber kødsnor   KARLJOHANKARTOFLER 10 g tørrede karljohansvampe 1 kg aspargeskartofler salt og friskkværnet peber   SPINATSALAT MED BACON 100 g bacon (i et helt stykke) 16 grønne asparges 100 g babyspinat 1 rødløg 2 spsk. sød sennep 2 spsk. olivenolie saft af 1 citron salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du lammekølle med karljohankartofler og spinatsalat med bacon 

  Lammelølle: Rids lammekøllen forsigtigt hele vejen rundt. Hak rosmarin, hvidløg og citronskal fint; gnid det godt ind på begge sider af kødet sammen med salt og peber, og bind kødet sammen med kødsnor. Læg kødet i en stor frysepose, og læg det på køl til dagen efter.   Karljohankartofler: Læg svampene i blød i lunkent vand i 1 time. Skyl dem, pres væden fra, og hak dem groft. Skær kartoflerne i tynde skiver med skræl på, og bland dem med svampe, salt og peber i et stort ovnfast fad. Læg den marienrede lammekølle oven på kartoflerne. Dæk kartoflerne med ca. ½ l vand. Steg det hele i en 185° varm ovn i ca. 1 time og 40 minutter, til kødets centrumtemperatur er 65-70°. Lad den færdigstegte lammekølle hvile i 15 minutter.   Spinatsalat med bacon: Skær bacon i små skiver, og steg dem sprøde på en tør pande. Knæk den nederste, træede ende af aspargeserne, og kog aspargeserne i 2 minutter. Skyl og tør spinaten. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Rør sennep sammen med olie og citronsaft, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spinat, asparges, bacon og rødløg. Skær lammekødet i tynde skiver, og servér med kartofler og spinatsalat.   Opskriften er en del af en komplet påskemiddag – få resten af opskrifterne her

Cava med limoncello - Få opskriften her

Vagtelæg med radiser og purløgsolie - Få opskriften her

Kammuslinger med asparges og jordskokker i æblemarinade- Få opskriften her

Citronfromage med sprøde tuiles - Få opskriften her