Aftensmad

Lammefilet med jordskokker, lime og koriander

af Susanne Palmqvist 29. oktober 2021
Foto: Anders Schønnemann
De små delikate stykker helt afpudset lam, er hurtige at tilberede, og meget møre og lækre. De sælges under forskellige navne som filet og mignon, men du kan også bruge mørbrad (de skal bare steges ultra kort). Er du ikke vild med koriander, så drys med persille
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 2 stykker afpudset lamme-filet/mignon, i alt 250-300 g
  • olie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og kværnet peber
  • 250-300 g jordskokker i terninger
  • 1½ spsk. olie
  • 25 g grofthakkede mandler
  • 1 lille rød chili, finthakket
  • fintrevet skal af 1 limefrugt
  • lidt fine, små salatblade, evt. frisé

Opskrift - Sådan laver du lammefilet med jordskokker, lime og koriander

  1. Gnid kødet med lidt olie, et overskåret hvidløgsfed og peber. Lad det stå på bordet i ½ time inden stegning.
  2. Skrub og skræl evt. jordskokkerne, og skær dem ud. Steg dem i olie i ca. 5 minutter.
  3. Kom mandler og chili ved, og steg videre i 3-5 minutter, til de er tilpas møre, men har lidt bid. Smag til med limeskal, salt og peber til sidst.
  4. Brun lammefileterne ved stærk varme på alle sider. Vend dem, så de steger 1-2 minutter på alle 4 sider. De skal give lidt efter, når du trykker på kødet. Lad dem trække lidt, og drys med salt.
  5. Skær dem i tynde skiver på skrå, og anret dem oven på jordskokker og lidt salat. Drys med hakket koriander.