Lakselasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne
Aftensmad

Lakselasagne med rejer og dildbechamel

af Kristine Høeg 14. februar 2022
Foto: Line Falck.
Lakselasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne. Rejer, dild og frisk spinat runder smagen af.
6 personer

Lakselasagne

  • 300 g fersk laks
  • 500 g frisk spinat
  • 150 g rå tigerrejer
  • 150 g kogte og pillede muslinger

Bechamelsauce

  • 40 g smør
  • 40 g mel
  • ¾ l sødmælk
  • Revet skal af 1 usprøjtet citron
  • Salt og (hvid) peber
  • En lille potte dild, finthakket
  • Pastaplader, evt. friske

Damp laksen, så den stadig er let transparent i midten, ca. 7 min. Fjern skindet, del kødet i flager og sæt det til side. Kom spinaten i et dørslag og hæld kogende vand over, så bladene netop falder sammen. Pres vandet ud. Sæt det til side. Smelt smørret i en gryde og hæld melet ved. Pisk det godt, uden det bruner. Hæld mælken ved og bring saucen i kog, mens du konstant pisker. Tag den af varmen og smag til med citronskal, salt og peber, når saucen er tyknet og ikke længere smager af mel. Vend dilden i. Tænd ovnen på 180°. Spred 1/3 af saucen ud på bunden af et ovnfast fad. Læg halvdelen af spinaten på, så halvdelen af laksen, rejerne og muslingerne. Læg pastaplader på og kom halvdelen af den tilbageværende sauce over. Top med resten af spinaten, laksen, rejerne og muslingerne. Læg pastaplader på og top med den sidste sauce. Bag lasagnen i 20-25 min., til den er gylden.

Hvis du ikke er til lakselasagne så er den klassiske lasagne er nu også dejlig. Prøv denne her