Laks med topping og kålsalat
Aftensmad

Laks med topping og kålsalat

23. november 2016
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Martin Tanggaard
Laks er altid nemt til hverdag, men hvis du mangler lidt inspiration, så se her! I selskab med en italienskinspireret topping og en vinterlig kålsalat bliver din mave virkelig glad.

Med et stykke laks er du altid tæt på et godt måltid - for den fede fisk er genial genvej til hurtig aftensmad, hvor du får masser af Omega-3 og smag. Her topper vi fisken med sennep, kapers og pesto og serverer en skøn, sprød kålsalat til. Vil du gøre retten mere mættende, kan du servere groft brød til. Husk god olivenolie og salt til at dyppe brødet i. Retten passer til 2 personer og tager ca. 30 minutter.

Du skal bruge:

2 laksefileter

Salt, peber

2 tsk. dijonsennep

1 spsk. rød pesto

2 tsk. kapers

⅓-½ hvidkål

2 avokadoer

1 æble

1 bdt. dild

½ spsk. citronsaft

½ tsk. dijonsennep

1 tsk. akaciehonning

2 spsk. olivenolie

En håndfuld mandler, gerne saltmandler

Lyst til mere laks? Prøv denne lette opskrift fra Anne Larsen!

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 160º.

Krydr laksefileterne med salt og lad dem trække, til ovnen er varm. Smør laksefileterne med sennep og derpå tomatpesto og top med hakkede kapers. Sæt fadet midt i den varme ovn og bag ca. 15 min., til laksen er netop gennembagt.

Skær hvidkål i tynde strimler, gerne på et mandolinjern. Skær avokado og æble i tynde både og hak dild. Kom det hele i en skål.

Rør citron, sennep og honning sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle og rør til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber og vend i salaten. Top med grofthakkede mandler.