laks
Aftensmad

Laks med stuvet spinat og kogte kartofler

af Camilla Zarah Lawes 15. februar 2022
Foto: Columbus Leth
En rigtig klassiker med cremet spinat, som mormor lavede den. Her får du opskriften på laks med stuvet spinat og kogte kartofler
4 personer

LAKS

  • 4 laksefileter
  • salt og friskværnet peber

STUVET SPINAT

  • 2½ dl piskefløde
  • saft fra ¼ citron
  • 1 kg frisk spinat
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 700 g kartofler

TIL SERVERING

  • lidt frisk timian

1. Tilbehør: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand, det tager ca. 20 minutter.

 

2. Laks: Tænd ovnen på 175°. Læg laksefileterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen i 12 minutter.

 

3. Stuvet spinat: Bring fløden i kog i en gryde, og tilsæt citronsaft. Skyl og nip spinaten, og snit den groft. Vend spinaten i fløden, krydr med salt og peber, og lad det koge i 2 minutter.

 

4. Servering: Servér laksen med kogte kartofler, stuvet spinat og lidt frisk timian på toppen.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Minestronesuppe med kylling og pancetta - få opskriften her

Tirsdag: Kalvekotelet med blomkålspuré og stegte svampe - få opskriften her

Onsdag: Schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål - få opskriften her

Fredag: Flæskesteg på grove grøntsager med kold estragondressing - få opskriften her

Andre lækre opskrifter