Aftensmad

Kyllingebryst med stuvet grønkål

af Louisa Lorang 17. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er kyllingebryst med stuvet grønkål Få opskriften her
2 personer

STUVET GRØNKÅL

  • 1 spsk. smør
  • 1½ spsk. mel
  • 3 dl mælk
  • 400 g grønkål, ribbet og hakket
  • revet muskatnød
  • salt

ENDVIDERE

  • 2 kyllingebryster, gerne med skind
  • lidt olie til stegning
  • salt

TILBEHØR

  • ristede kartofler
  • evt. syltede tyttebær

sådan laver du kyllingebryst  med stuvet grønkål 

Smelt smørret i en gryde. Kom melet i og derefter mælken, lidt ad gangen. Pas på, at du ikke har for meget varme på i starten. Pisk, og lad saucen simre og blive tyk i 5-6 minutter. Kom grønkålen i, og lad den simre i yderligere 20 minutter. Smag til med muskat og salt. Rist imens kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Servér straks ristet kylling med stuvet grønkål, ristede kartofler og evt. syltede tyttebær. Stegte ris er en alle tiders ret at lave, hvis du skal have brugt dine rester. Prøv også med græskar, alle slags svampe, tofu, kylling, sukkerærter eller spirer.

Du ribber din grønkål ved at hive bladende fra stænglerne.