Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær
Aftensmad

Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær

af Emma Martiny 11. juli 2019
Foto: Winnie Methmann
Et herligt sommermåltid med smørstegt kulmule og syltede jordbær. Vær opmærksom på, at jordbærene skal trække mindst 2 timer. Her får du opskriften på kulmule med nye kartofler og syltede jordbær
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kulmulefilet
  • 2 spsk. smør til stegning
  • salt og peber

SYLTEDE JORDBÆR

  • 250 g friske jordbær
  • 2 dl æblemost
  • 2 dl æblecidereddike
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1 tsk. salt

TILBEHØR

  • 1 kg nye kartofler
  • 125 g blandet grøn salat
  • 50 g koldt smør

Opskrift - sådan laver du kulmule med nye kartofler og syltede jordbær 

  1. SYLTEDE JORDBÆR: Skyl og nip jordbær, og halvér dem på langs. Læg jordbærrene i et skoldet syltetøjsglas. Hæld æblemost, æblecidereddike, timian, peberkorn og salt i en gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, og lad lagen køle af, til den er fingervarm. Hæld den over jordbærrene i glasset. Sæt låg på, og stil syltetøjsglasset på køl i mindst 2 timer, dog gerne 1 døgn.   2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Skyl og tør salaten.   3. Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, til de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, til fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber. Servér kulmule med syltede jordbær, nye kartofler, koldt smør og grøn salat.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Grøn polentapizza med ærter og burrata - Få opskriften her

Onsdag: Mexicanske kyllingelår med grønne ris og vandmelonsalsa - Få opskriften her

Torsdag: Tunsandwich på ristet rugbrød - Få opskriften her

Fredag: Pasta med mørbrad i tomat-fløde-sauce - Få opskriften her