Aftensmad

Krydrede hakkebøffer med ovnstegte rødbeder og kartofler

af Marie Melchior 24. februar 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder lækre retter med sommerens friske, sprøde grøntsager. Her får du opskriften på krydrede hakkebøffer med ovnstegte rødbeder og kartofler
4 personer

INGREDIENSER

  • 800 g hakket oksekød
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. tørret estragon
  • salt og friskkværnet peber

OVNSTEGTE RØDBEDER OG KARTOFLER

  • 1 kg sommerrødbeder
  • 1 kg nye kartofler
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 100 g frisk babyspinat
  • 100 g feta

Rødbederne får en let sødlig smag, når de bages, og fetaen giver et salt modspil.

1. Ovnstegte rødbeder og kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub rødbeder og kartofler. Fordel dem i ét lag i en bradepande; dryp med olie, og krydr med salt og oregano. Bag rødbeder og kartofler i ovnen i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre.

 

2. Form kødet til hakkebøffer, og pensl hver hakkebøf med sennep. Drys med estragon, og krydr med salt og peber. Steg hakkebøfferne på en pande i 3-4 minutter på hver side.

 

3. Skyl spinaten grundigt. Vend de bagte kartofler og rødbeder med spinat, og drys med smuldret feta. Servér sammen med de krydrede hakkebøffer.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Sojamarineret mørbrad med grillede gulerødder og bønner - Få opskriften her

Bagt torsk med grøntsags-crumble - Få opskriften her

Grøntsager og kylling i fad - Få opskriften her

Sommer-spaghetti med asparges, ærter og ostekødboller - Få opskriften her