Italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme
Aftensmad

Italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme

af Emma Martiny 21. februar 2019
Foto: Winnie Methmann
Ved første skefuld bliver du sendt direkte ned til Italiens solrige sommerdage – i hvert fald i tankerne. Her får du opskriften på italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 100 g mascarpone
  • 1 håndfuld frisk basilikum

CROUTONER

  • 4 skiver groft brød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt

KYLLING

  • 4 kyllingebrystfileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

MASCARPONECREME

  • 100 g friskrevet parmesan
  • 150 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde

Opskrift- sådan laver du italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme 

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i olie i en gryde. Tilsæt krydderier, hakkede tomater og rødvinseddike, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt mascarpone og basilikum, og blend tomatsuppen med en stavblender. Smag til, og hold suppen varm.   2. CROUTONER: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tern. Vend dem  med presset hvidløg, olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde.   3. KYLLING: Dup kyllingefileterne tørre, og krydr med salt og peber. Steg dem i olivenolie på en (grill)pande, og skær dem i skiver.   4. MASCARPONECREME: Pisk parmesan, mascarpone og fløde sammen med en elpisker. Servér det til den varme suppe, og top med croutoner og kylling.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sushi-skål med avocadoris - Få opskriften her

Tirsdag: Galette med søde kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med chorizo og tomater - Få opskriften her

Fredag: Mellemøstlig musaka med aubergine - Få opskriften her