

Gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks
DET SKAL DU BRUGE
- 4-5 gulerødder
- 200 g grovvalsede havregryn
- 4 æg
- 6 dl mælk
- 1 tsk. Bagepulver
- Salt og peber
- Olie til stegning
Topping:
- 2 modne avocadoer
- 1 rødløg
- 250 g røget laks i skiver
- 200 g cremefraiche 18 %
- 1 bundt brøndkarse
- Salt og peber
Opskrift – sådan laver du gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks
Skræl og riv gulerødder. Blend havregryn til groft havremel i en blender eller foodprocessor. Pisk æg og mælk sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt revne gulerødder, havremel, bagepulver, salt og peber, og pisk det godt sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Tænd ovnen på 150°. Opvarm vaffeljernet med lidt olie, og hæld ca. 1 dl dej på pladen. Bred dejen godt ud, og luk låget. Steg vaflerne, til de er gyldne og gennembagte. Gentag med resten af dejen, indtil du har 6-8 vafler i alt. Hold dem varme i ovnen undervejs, evt. under et stykke alufolie.
Topping:
Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Del dem i ringe. Top gulerodsvaflerne med avocado, rødløg, røget laks og cremefraiche, og pynt med skyllet brøndkarse. Krydr med salt og peber, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Risotto med butternutsquash, spinat og pancetta – få opskriften her
Tirsdag: Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål – få opskriften her
Onsdag: Meatball-sandwich med tomatsauce og rucola – få opskriften her
Torsdag: Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone – få opskriften her