Opskrift - sådan laver du glaseret lakseside med bagte gulerødder
Hviletid, laks: 30 minutter (gerne op til 24 timer) 1. GLASERET LAKS: Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Pisk ahornsirup, olie, sennep, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft og finthakket rosmarin sammen. Smør blandingen oven på laksesiden, og sæt den på køl i mindst 30 minutter (gerne op til 24 timer). 2. BAGTE GULERØDDER: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødder, flæk dem, og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olie, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre. Drys mandler over, og lad dem riste med i yderligere 5 minutter. Smuldr gedeost over gulerødderne, og drys med skyllet rucolasalat lige inden servering. 3. GLASERET LAKS, FORTSAT: Bag laksesiden i ovnen i 10 minutter samtidig med gulerødderne. Tag fadet ud, og pensl overfladen med marinaden fra bunden af fadet. Bag laksen i ovnen i yderligere 10 minutter. Servér med de bagte gulerødder.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Kylling a la Toscana - Få opskriften her
Onsdag: Risotto med bagte og syltede radiser - Få opskriften her
Torsdag: Tacos med krydrede rejer og jordbærsalsa - Få opskriften her
Fredag: Kalvefrikassé med sommergrønt - Få opskriften her