Fyldte kebab-auberginer med tabbouleh
Mad

Fyldte kebab-auberginer med tabbouleh

16. august 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Kebab og tabbouleh giver et farverigt, velkrydret måltid. Her får du opskriften på fyldte kebab-auberginer med tabbouleh
50 min4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ håndfuld mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 3 auberginer
  • olivenolie
  • 40 g pinjekerner

TABBOULEH

  • 2 dl bulgur
  • 1 agurk
  • 3 store tomater
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt mynte
  • ½ granatæble
  • 3 spsk. olivenolie
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du fyldte kebab-auberginer med tabbouleh

1. Tag kødet ud af køleskabet. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak mynte og persille fint. Rør en fars af kød, løg, hvidløg, friske og tørrede krydderier, salt og peber, og stil farsen på køl i 30 minutter.

2. Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér auberginerne, og skær på kryds og tværs i kødet med en kniv uden at skære helt igennem skallen. Pensl overfladen med olie, og læg auberginerne i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til auberginekødet er helt mørt, og lad dem køle en smule af. Brug en ske til forsigtigt at skrabe kødet ud af skallen (gem skallen!). Vend auberginekødet i kebab-farsen, og rør godt sammen. 3. Rist pinjekernerne på en tør pande, og rør dem i farsen. Fyld farsen i aubergineskallerne, og sæt dem i ovnen i 20 minutter, til kødet er gennemstegt. 4. TABBOULEH: Hæld ½ l kogende vand over bulguren i en skål, og lad det trække i 10 minutter. Skyl og skær agurk og tomater i små tern. Skyl og hak persille og mynte fint. Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Vend grøntsager, krydderurter, granatæblekerner, olie, citronskal og citronsaft, salt og peber i bulguren. Smag til, og servér til de fyldte kebab-auberginer. TIP: Tabbouleh er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur eller couscous blandet med grøntsager, krydderurter, olivenolie og citronsaft. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også