Dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler
16. august 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lad ugen starte med at gå i fisk med dette friske og lette måltid, der kan tilberedes på under en halv time. Her får du opskriften på dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler
10 min4 personer
Tid i alt 35 min
DET SKAL DU BRUGE
4 kulmulefileter
salt og friskkværnet peber
150 g grønne bønner
1 porre
2 dl hvidvin
1 dl piskefløde
TILBEHØR
1 kg små kartofler
URTEPESTO
100 g blandede urter, f.eks. persille, dild og purløg
1 dl olivenolie
skal og saft af ½ usprøjtet citron
100 g solsikkekerner
salt
Opskrift - sådan laver du dampet kulmule med grønne bønner og pesto-kartofler
1. TILBEHØR: Kog kartoflerne møre i saltet vand. 2. URTEPESTO: Skyl og blend krydderurter, olie, citronskal og citronsaft til en grøn olie i en foodprocessor eller minihakker. Rist solsikkekernerne på en tør pande, og tilsæt. Kør maskinen, til du har en grov pesto. Smag til med salt. Vend urtepestoen i de varme kartofler. 3. DAMPET KULMULE: Nip de grønne bønner, og læg dem i et ovnfast fad. Rens porren, skær den i skiver, og fordel dem i fadet. Læg kulmulefileterne oven på bønner og porre. Krydr fisken med salt og peber. Hæld hvidvin og fløde i bunden af fadet. Sæt det i ovnen i ca. 10 minutter, til fisken er netop gennembagt. Smag saucen i bunden af fadet til med salt og peber, og servér dampet kulmule med bønne-porre-sauce og lune kartofler med urtepesto. TIP: Erstat gerne kulmule med anden lys fisk som rødspætte eller torsk. Få indkøbslisten til hele ugen her