Grøntsager som aubergine, squash, peberfrugt og tomat er rigtig gode fyldt med kød og grønt. Her er det aubergine fyldt med hakket oksekød med champignoner, løg og rodfrugter.
Tid i alt 45 min
Fyldte auberginer med oksekød
200 g hakket oksekød
1 spsk olivenolie
½ løg
4-5 champignoner
Lidt gulerod og lidt selleri
Salt, peber
1 stor aubergine
2 spsk revet ost
Salat
Sådan laver du fyldte auberginer
Svits oksekødet i olie i en gryde. Når al væske er fordampet, røres hakket løg og champignoner i. Rist videre, mens du flækker auberginen og skraber indmaden ud. Hak aubergineindmad, gulerod og selleri. Kom det i gryden og lad retten svitse i 3-4 min. Rør 3-4 spsk vand i og smag til med salt og peber.
Kom fyldet i auberginerne, og sæt de fyldte auberginer i et ovnfast fad. Drys med ost. Hæld 1 dl vand ved og bag auberginerne i ovnen ved 225 grader i 20-25 min., til grøntsagen føles lidt blød. Skru ned, hvis auberginerne bliver for mørke. Servér de fyldte auberginer med salat.