Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta
Aftensmad

Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta

28. marts 2019Opdateret 4. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Disse fyldte fladbrød er en snydeudgave af gozleme, et tyrkisk brød, der fyldes med kød og grøntsager. Her springer du over, hvor gærdet er lavest, ved at bruge købte fladbrød.Her får du opskriften på fyldte fladbrød med lam, spinat og feta
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket lammekød (eller oksekød)
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g frisk spinat
  • 4 fladbrød
  • 150 g feta
  • 1 citron

YOGHURTDRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel 3,5 %
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Tilsæt lammekød og krydderier, og brun kødet godt.
  2. Skyl spinat, og vend den i gryden, til den falder sammen.
  3. Fordel lammefyldet på den ene halvdel af hvert fladbrød. Smuldr feta over, og fold fladbrødet sammen på midten.
  4. Steg de fyldte fladbrød gyldne på hver side i olivenolie på en stor pande.
  5. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienserne til yoghurtdressing sammen, og smag til.
  6. Skær de fyldte fladbrød i trekanter, og servér dem med yoghurtdressing, citron skåret i skiver og evt. en grøn salat.

TIP: Kan du ikke skaffe fladbrød, kan du bruge tortillapandekager.

Se flere opskrifter med lam her.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også