

Fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke
DEJ
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 250 g durummel
- 250 g fuldkornshvedemel
FYLD
- olivenolie til pensling
- 300 g mosede tomater, f.eks. fra Il Fornaio eller Urtekram
- 4 kartofler
- 1 glas pesto (ca. 130 g)
- 100 g parmaskinke
- 125 g frisk mozzarella
TIL SERVERING
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 håndfuld rucola
En pizza er sund og lækker aftensmad, hvis du bruger fuldkornsmel og andre gode råvarer.
Tid: 30 time. Hævetid: 1 time. Ovntid: 30 minutter.
1. Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og sukker. Rør de 2 slags mel i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i 1 time et lunt sted.
2. Tænd ovnen på 225°. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor cirkel. Løft pizzabunden over på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bunden med olivenolie. Fordel mosede tomater på bunden. Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem på pizzabunden, og dryp pesto ovenpå. Fordel parmaskinke og stykker af mozzarella øverst. Bag pizzaen i ovnen i 25-30 minutter, til kanten og parmaskinken er sprød.
3. Servering: Bland olivenolie og balsamicoeddike, og dryp det over den færdigbagte pizza. Top med skyllet rucola, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
TIRSDAG: Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål - Få opskriften her
ONSDAG: Burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker - Få opskriften her
TORSDAG: Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing - Få opskriften her
FREDAG: Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat - Få opskriften her