frittata
Aftensmad

Frittata med kartofler og sprød chorizo

af Emma Martiny 17. februar 2022
Foto: Nina Malling
Denne sydeuropæiske ret smager godt både kold og varm. Særligt med sprøde chorizoskiver på toppen. Her får du opskriften på frittata med kartofler og sprød chorizo
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 400 g bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 6 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g tørret chorizo

TOMATSALAT

  • 250 g tomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 glas sorte oliven uden sten
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 1-2 citroner
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille

TIL SERVERING

  • brød

PRØV OGSÅ: Spinat-frittata med picorino

Opskrift - sådan laver du frittata med kartofler og sprød chorizo 

1. Pil løget, og skræl kartoflerne. Skær begge dele i meget tynde både. Svits løget i olie på en pande. Tilsæt kartoflerne, og lad dem småstege i 20 minutter, til de er møre, og løgene er bløde. Pisk æg, salt og peber sammen i en skål. Hæld pandens indhold i skålen, og vend rundt. Skær chorizo i tynde skiver, og rist dem sprøde på panden. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Hæld æggemassen på panden. Lad den stege ved lav temperatur i 20 minutter, indtil overfladen er næsten fast. Hold en tallerken over panden, og vend den om, så frittataen nemt kan lægges på panden igen og stege på den anden side i 5 minutter. Drys de sprøde chorizoskiver over.

2. TOMATSALAT: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Pil og hak rødløg fint. Skær oliven i skiver. Bland det hele sammen med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skyl og hak persille groft, og drys den over salaten.

3. Servér frittata med tomatsalat og brød til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer – Få opskriften her

Onsdag: Fransk galette med skinke og ost – Få opskriften her

Torsdag: Wok med nudler, squash og tigerrejer – Få opskriften her

Fredag: Gullashsuppe – Få opskriften her