frittata
Aftensmad

Frittata med kartofler og sprød chorizo

af Emma Martiny 8. marts 2018
Foto: Nina Malling
Denne sydeuropæiske ret smager godt både kold og varm. Særligt med sprøde chorizoskiver på toppen. Her får du opskriften på frittata med kartofler og sprød chorizo

Frittata med kartofler og sprød chorizo 

Tid: 50 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 løg 400 g bagekartofler 2 spsk. olivenolie til stegning 6 æg salt og friskkværnet peber 150 g tørret chorizo  
  TOMATSALAT 250 g tomater 1 lille rødløg 1 glas sorte oliven uden sten 2 spsk. olivenolie saft af 1-2 citroner salt og friskkværnet peber 1 håndfuld bredbladet persille  
  TIL SERVERING brød   PRØV OGSÅ: Spinat-frittata med picorino  

Opskrift - sådan laver du frittata med kartofler og sprød chorizo 

  1. Pil løget, og skræl kartoflerne. Skær begge dele i meget tynde både. Svits løget i olie på en pande. Tilsæt kartoflerne, og lad dem småstege i 20 minutter, til de er møre, og løgene er bløde. Pisk æg, salt og peber sammen i en skål. Hæld pandens indhold i skålen, og vend rundt. Skær chorizo i tynde skiver, og rist dem sprøde på panden. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Hæld æggemassen på panden. Lad den stege ved lav temperatur i 20 minutter, indtil overfladen er næsten fast. Hold en tallerken over panden, og vend den om, så frittataen nemt kan lægges på panden igen og stege på den anden side i 5 minutter. Drys de sprøde chorizoskiver over.   2. TOMATSALAT: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Pil og hak rødløg fint. Skær oliven i skiver. Bland det hele sammen med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skyl og hak persille groft, og drys den over salaten.   3. Servér frittata med tomatsalat og brød til.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer – Få opskriften her

Onsdag: Fransk galette med skinke og ost – Få opskriften her

Torsdag: Wok med nudler, squash og tigerrejer – Få opskriften her

Fredag: Gullashsuppe – Få opskriften her