Frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat er en af vores yndlings hverdagsopskrifter. Få opskriften på den lækreste frittata her.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
8 æg
100 g manchego-ost
salt og friskkværnet peber
1 lille bundt bredbladet persille
1 lille bundt purløg
150 g tørret chorizopølse
1 løg
6 kartofler
4 spsk. olivenolie til stegning
SPINATSALAT
100 g frisk babyspinat
100 g daddeltomater
1 spsk. balsamicoeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
En spansk udgave af en æggekage, der steges færdig i ovnen. Husk derfor at bruge en pande uden plastikhåndtag!
Tænd ovnen på 200°. Pisk æggene sammen med revet manchego, salt og peber. Skyl og hak persille og purløg, og pisk det i æggemassen. Skær chorizo i skiver. Pil og hak løget fint. Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver. Steg chorizo og løg i olie på en pande (som kan tåle at komme i ovnen) i 2-3 minutter. Tilsæt kartofler, og steg videre i 3 minutter. Fordel chorizo, løg og kartofler i et jævnt lag på panden, og hæld æggeblandingen over.
Ryst panden let, og steg frittataen i 2-3 minutter, til den sætter sig. Sæt panden i ovnen, og bag frittataen færdig i 12-15 minutter, eller til den er gylden og sprød. Tag panden ud af ovnen, og løsn kanten med en paletkniv.
Spinatsalat: Skyl spinat og tomater. Slyng spinaten tør, og læg den i en skål. Halvér tomaterne, og bland dem med spinaten. Dryp balsamico og olie over, og krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til frittataen.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.