frittata
Aftensmad

Frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat

af Marie Melchior 17. august 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 33: Ugens torsdagsopskrift er frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat. Få opskriften her

Frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat til 4 personer

En spansk udgave af en æggekage, der steges færdig i ovnen. Husk derfor at bruge en pande uden plastikhåndtag!    Tid: 25 minutter. Ovntid: 15 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 8 æg 100 g manchego-ost salt og friskkværnet peber 1 lille bundt bredbladet persille 1 lille bundt purløg 150 g tørret chorizopølse 1 løg 6 kartofler 4 spsk. olivenolie til stegning   SPINATSALAT 100 g frisk babyspinat 100 g daddeltomater 1 spsk. balsamicoeddike 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat

  1. Tænd ovnen på 200°. Pisk æggene sammen med revet manchego, salt og peber. Skyl og hak persille og purløg, og pisk det i æggemassen. Skær chorizo i skiver. Pil og hak løget fint. Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver. Steg chorizo og løg i olie på en pande (som kan tåle at komme i ovnen) i 2-3 minutter. Tilsæt kartofler, og steg videre i 3 minutter. Fordel chorizo, løg og kartofler i et jævnt lag på panden, og hæld æggeblandingen over.   2. Ryst panden let, og steg frittataen i 2-3 minutter, til den sætter sig. Sæt panden i ovnen, og bag frittataen færdig i 12-15 minutter, eller til den er gylden og sprød. Tag panden ud af ovnen, og løsn kanten med en paletkniv.   3. Spinatsalat: Skyl spinat og tomater. Slyng spinaten tør, og læg den i en skål. Halvér tomaterne, og bland dem med spinaten. Dryp balsamico og olie over, og krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til frittataen.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneret kalveschnitzel med spaghetti og fennikelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Marinerede kyllingelår med kartofler og råkostsalat - Få opskriften her

Onsdag: Stegt makrel med blomkål og bulgur - Få opskriften her

Fredag: Flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat - Få opskriften her