

Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat
DET SKAL DU BRUGE TIL FRIKADELLER
- 1 kg hakket kalv og flæsk
- 1 løg
- 1 bundt citrontimian
- salt og friskkværnet peber
- 4 æg
- 2 dl havregryn
- 3 dl mælk
- 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
SPRØDE KARTOFLER
- 1 kg kartofler
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
VINTERSALAT
- 100 g rucola
- 1 fennikel
- 2 æbler
- 1 bundt brøndkarse
- 1 spsk. æbleeddike
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat
1. Sprøde kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne; skær dem i små stave, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr kartoflerne med salt og peber, dryp med olie, og steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er sprøde.
2. Frikadeller: Læg det hakkede kød i en skål. Pil løget, og riv det på et rivejern. Hak citrontimian helt fint. Rør løg, citrontimian, salt og peber sammen med kødet. Rør æggene i, 1 ad gangen, rør havregryn og mælk i, og lad farsen hvile i 10 minutter på køl.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør og olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
3. Vintersalat: Skyl rucola. Rens fenniklen, og snit den fint, gerne på et mandolinjern. Skyl æblerne; halvér dem, fjern kernehuset, og skær dem i tynde både. Bland rucola, fennikel og æbler med plukket brødkarse. Dryp salaten med eddike og olie, og krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til frikadeller og kartofler.


Fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris
