frikadeller
Aftensmad

Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat

af Marie Melchior 21. marts 2022
Foto: Line Falck
Kogte kartofler bliver lidt kedelige i længden, men sprøde, ovnstegte kartofler er den rene hverdagsluksus. Her får du opskriften på frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat
35 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE TIL FRIKADELLER

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 1 løg
  • 1 bundt citrontimian
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 æg
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning

SPRØDE KARTOFLER

  • 1 kg kartofler
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

VINTERSALAT

  • 100 g rucola
  • 1 fennikel
  • 2 æbler
  • 1 bundt brøndkarse
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat 

 

1. Sprøde kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne; skær dem i små stave, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr kartoflerne med salt og peber, dryp med olie, og steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er sprøde.

 

2. Frikadeller: Læg det hakkede kød i en skål. Pil løget, og riv det på et rivejern. Hak citrontimian helt fint. Rør løg, citrontimian, salt og peber sammen med kødet. Rør æggene i, 1 ad gangen, rør havregryn og mælk i, og lad farsen hvile i 10 minutter på køl.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør og olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.

 

3. Vintersalat: Skyl rucola. Rens fenniklen, og snit den fint, gerne på et mandolinjern. Skyl æblerne; halvér dem, fjern kernehuset, og skær dem i tynde både. Bland rucola, fennikel og æbler med plukket brødkarse. Dryp salaten med eddike og olie, og krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til frikadeller og kartofler.