Annonce
Mad
21. februar 2022

Bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt

Spis ugens fisk sammen med en let syrlig salat, der strutter af sundhed. Her får du opskriften på bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt
Af: Marie Melchior
Bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt

Foto: Line Falck

Spis ugens fisk sammen med en let syrlig salat, der strutter af sundhed. Her får du opskriften på bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt
4 personer
Tid i alt 30 min

BAGT LAKS

  • 600 g laksefileter
  • saft af 1 rød grapefrugt
  • 4 kviste dild
  • salt og friskkværnet peber

QUINOASALAT

  • 250 g quinoa
  • saft af 1 limefrugt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 rød grapefrugt
  • 200 g frisk babyspinat
  • 2 avocadoer
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • ½ bundt dild
Annonce

1. Bagt laks: Tænd ovnen på 200°. Læg lakse-fileterne i et ovnfast fad, og dryp med grapesaft. Hak dilden, og drys den over laksefileterne. Krydr med salt og peber, og bag fileterne i ovnen i 10-12 minutter.

2. Quinoasalat: Skyl quinoa grundigt i koldt vand i en sigte, og kog den i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra. Vend quinoa sammen med limesaft og olie i en skål. Skær skrællen af grapefrugten; skær frugtkødet i fileter uden hinderne, og vend dem i quinoaen. Skyl og tør spinaten. Halvér avocadoerne, og skær avocadokødet i tynde skiver. Vend spinat og avocado sammen med quinoaen.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.