

Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat
FRIKADELLER
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 tsk. salt
- 1 stort løg
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. stødt nellike
- ½ tsk. kanel
- friskkværnet peber
- 1 æg
- 3 dl mælk
- 3 spsk. olie til stegning
JULESALAT MED BLADSELLERI
- 500 g kartofler
- 2 julesalater
- 4 stilke bladselleri
- 50 g valnødder
- evt. friske spirer
MORMORDRESSING
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk. sukker
- salt og friskkværnet peber
- saft fra ½ citron
1. Frikadeller: Rør kød og salt sammen. Rør revet løg, mel, krydderier, æg og mælk i farsen. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande.
2. Mormordressing: Rør ingredienserne sammen i en skål.
3. Julesalat med bladselleri: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 18 minutter, til de er møre. Skyl julesalaterne, og skær dem i tynde både. Skyl og rens bladsellerien, og skær den i skiver. Skær de kogte kartofler i mindre stykker, og bland dem sammen med salat og bladselleri. Vend mormordressingen sammen med salaten lige før servering. Rist valnødderne på en tør pande i et par minutter, og drys dem over salaten. Pynt evt. med spirer. Servér salaten som tilbehør til frikadellerne.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laksefilet med bagte rodfrugter og tranebærpasta - Få opskriften her
Tirsdag: Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin - Få opskriften her
Onsdag: Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål - Få opskriften her
Fredag: Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat - Få opskriften her
