frikadeller
Aftensmad

Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat

af Camilla Zarah Lawes 2. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Lidt kanel i frikadellefarsen giver en varm og fyldig smag af jul. Her får du opskriften på frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat
4 personer
Tid i alt 48 min

FRIKADELLER

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 tsk. salt
  • 1 stort løg
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. kanel
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 3 dl mælk
  • 3 spsk. olie til stegning

JULESALAT MED BLADSELLERI

  • 500 g kartofler
  • 2 julesalater
  • 4 stilke bladselleri
  • 50 g valnødder
  • evt. friske spirer

MORMORDRESSING

  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • saft fra ½ citron

1. Frikadeller: Rør kød og salt sammen. Rør revet løg, mel, krydderier, æg og mælk i farsen. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande.

 

2. Mormordressing: Rør ingredienserne sammen i en skål.

 

3. Julesalat med bladselleri: Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 18 minutter, til de er møre. Skyl julesalaterne, og skær dem i tynde både. Skyl og rens bladsellerien, og skær den i skiver. Skær de kogte kartofler i mindre stykker, og bland dem sammen med salat og bladselleri. Vend mormordressingen sammen med salaten lige før servering. Rist valnødderne på en tør pande i et par minutter, og drys dem over salaten. Pynt evt. med spirer. Servér salaten som tilbehør til frikadellerne.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefilet med bagte rodfrugter og tranebærpasta - Få opskriften her

Tirsdag: Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin - Få opskriften her

Onsdag: Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål - Få opskriften her

Fredag: Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat - Få opskriften her