pizza
Aftensmad

Fladbrøds-kartoffel-pizza med ricotta og serrano

af Emma Martiny 1. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Forvandl fladbrød til de lækreste pizzaer på ingen tid. Her har jeg toppet dem med ricotta, kartofler og serrano, men en helt klassisk Margherita med tomat, mozzarella og basilikum går man heller aldrig galt i byen med. Her får du opskriften på fladbrøds-kartoffel-pizza med ricotta og serrano
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4-8 kartofler
  • 4 arabiske fladbrød
  • salt og friskkværnet peber 
  • 50 g rucola
  • 8-12 skiver serranoskinke
  • parmesanflager 

RICOTTACREME

  • 250 g ricotta
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dl fintrevet parmesan
  • 1 spsk. friske timianblade (eller tørret timian)
  • salt og friskkværnet peber

1. RICOTTACREME: Tænd ovnen på 200°. Rør alle ingredienserne til ricottacremen sammen, og smag til med salt og peber.

 

2. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Smør fladbrødene med ricottacremen, og fordel kartoffelskiver ovenpå i ét lag. Kværn salt og peber over pizzaerne, og bag dem i 15 minutter, indtil kanten er sprød og kartoflerne let gyldne. Skyl og tør rucola. Pynt pizzaerne med serrano, rucola og parmesanflager, og servér.

 

TIP: Fladbrødene kan erstattes med en hjemmelavet pizzabund, flækkede pitabrød eller tortillapandekager.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hummusskåle med auberginebåde og sprøde kikærter – få opskriften her

Onsdag: Poké-sushi-skål – få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat – få opskriften her

Fredag: Farverig nudel-wok med thai-marineret oksebøf – få opskriften her