Opskrift - sådan laver du filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges
1. Tænd ovnen på 180°. Fold fillodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker. Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne. Læg forsigtigt hver ”fillodejsstjerne” i en muffinform, så du får 12 tarteletter. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.
2. HØNSEKØDSFYLD: Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde, så væden dækker kyllingen. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter. Tag kødet op, og gem 3 dl bouillon. Riv kyllingekødet i mindre stykker med 2 gafler.
3. GRØN SALAT: Skyl og pluk salaten. Vend salatbladene i olie, eddike, salt og peber.
4. HØNSEKØDSFYLD, FORTSAT: Smelt smør i en gryde, og rør mel i. Tilsæt bouillonen, en smule ad gangen, under omrøring. Rør fløde i gryden, og smag til med citronsaft. Knæk de træede ender af aspargesene, kassér dem, og skær aspargesene i skrå skiver. Tilsæt dem sammen med trevlet kyllingekød, og lad fyldet simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
5. SERVERING: Fordel hønsekødsfyldet i tarteletterne. Pynt med skovsyre og ærteskud, og servér med grøn salat som tilbehør.
TIP: Hvis aftensmaden skal hurtigere på bordet, kan du købe tarteletbunde, der allerede er færdiglavede.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Dampet kylling med urter og græskarkerner – Få opskriften her
Tirsdag: Boller i karry med kokos og mango – Få opskriften her
Onsdag: Rugbrødssandwich med lakserilette – Få opskriften her
Torsdag: Risotto med spinat og ærter – Få opskriften her