Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg
Mad

Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg

15. august 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Giv din burger nyt liv med en portion syltede rødløg, der er både søde, syrlige og skarpe. Her får du opskriften på burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g hakket oksekød
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning

SYLTEDE RØDLØG

  • 2 rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • ½ dl vand

COLESLAW

  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. sukker
  • ½ spidskål
  • 200 g gulerødder
  • salt og peber

CHILIMAYONNAISE

  • 4 spsk. god mayonnaise
  • 1½ tsk. sambal oelek (stærk chilisauce)
  • salt

TIL SERVERING

  • 4 burgerboller
  • 1 stort romainesalathoved

Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg

  1. Syltede rødløg: Pil rødløg, skær dem i smalle både, og læg dem i et sylteglas. Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde, og lad det småkoge i 2 minutter.
  2. Hæld den varme lage over løgene, og sæt låg på glasset. Sæt de syltede rødløg på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.
  3. Coleslaw: Rør mayonnaise, eddike og sukker sammen. Snit spidskål fint. Skræl og riv gulerødder groft. Vend spidskål og gulerødder sammen med dressingen, og krydr med salt og peber.
  4. Lad coleslawen trække på køl.
  5. Chilimayonnaise: Rør mayonnaise og chilisauce sammen, og krydr med salt.
  6. Form kødet til 4 store bøffer, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i olie på en pande i 3-5 minutter på hver side.
  7. Servering: Rist burgerbollerne, og flæk dem. Skyl og snit salaten. Smør bollerne med chilimayonnaise, og læg dem sammen med salat, bøf, coleslaw og halvdelen af de syltede rødløg.

TIP: Brug kun halvdelen af de syltede rødløg, og gem resten på køl til fredagens ret. Få indkøbslisten til hele ugen her

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også