Aftensmad

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg

af Marie Melchior 17. november 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassisk café-mad du selv kan lave. Her får du opskriften på burger med kalv, avocado og syltede rødløg

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg  til 4 personer

Den gode café-burger får ekstra smag med tomatpesto og syltede rødløg

INGREDIENSER TIL BURGER 600 g hakket kalvekød 1 spsk. dijonsennep 1 spsk. herbes de  Provence-krydderi, f.eks. fra Urtekram salt og friskkværnet peber 1 spsk. smør + 1 spsk.  olivenolie til stegning 250 g frisk mozzarella 4 grove boller 1 glas tomatpesto grøn salat 2 avocadoer 2-4 kviste bredbladet persille   SYLTEDE RØDLØG 2 rødløg 1 dl eddike 1 dl sukker 1 spsk. salt friskkværnet peber 1 tsk. fennikelfrø  

Opskrift - sådan laver du burger med kalv, avocado og syltede rødløg 

  1. Rør kødet sammen med sennep, Provence-krydderi, salt og peber. Form kødet til 1-1½ cm tykke bøffer. Varm smør og olie op på en pande, og steg bøfferne i 3 minutter på hver side. Læg skiver af mozzarella på toppen af hver bøf, mens den steger færdig.   2. Syltede rødløg: Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kog de øvrige ingredienser op i en gryde, til sukker og salt er opløst. Læg løgene i et patentglas, og hæld lagen over.   3. Lun bollerne, og smør dem med tomatpesto. Skyl salaten; læg den på underbollen, og læg bøffen med mozzarella ovenpå. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Top bøfferne med avocado, syltet rødløg og persille, og læg overbollen   TIP: De syltede rødløg kan holde sig mindst en uge i køleskabet.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips - Få opskriften her

Tomatquiche med gedeost og grøn salat med rugbrødscroutoner - Få opskriften her

Ærtesuppe med ostebrød - Få opskriften her

Chili con carne med selleri og gulerødder - Få opskriften her