Aftensmad

Braiseret julesalat med svesker

af Madredaktionen 17. februar 2022
Julesalatens let bitre smag forsvinder, når salaten braiseres
6 personer

INGREDIENSER

  • 25 g smør
  • 750 g julesalat
  • 2-3 kviste timian
  • 8 svesker
  • 3 spsk. marsala (italiensk hedvin)
  • 1 spsk. honning

Smør en dyb (sautere)pande med smør. Skyl julesalaten, og fjern de yderste blade. Læg de hele julesalathoveder side om side i panden sammen med timiankviste. Lad julesalaten stege ved svag varme og under låg i 45-50 minutter. Kig til dem undervejs, og ryst panden jævnligt. Tilsæt svesker, marsala og honning. Ryst panden igen, og lad julesalaten stege videre uden låg i 4-5 minutter. Skær julesalaterne i halve på langs inden servering.

 

Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter

Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks – få opskriften her

Crostini med artiskoktapenade – få opskriften her

Små kalveleverpostejer med portvin – få opskriften her

Lammefrikadeller med syltede tyttebær – få opskriften her

Ladyfingers med figner, valnødder og blå ost – få opskriften her

Andre lækre opskrifter