bøffer
Aftensmad

Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh

af Marie Melchior 4. august 2016
Foto: Line Falck
Hvis du vil have ekstra smag i salaten, kan du koge quinoaen i god bouillon eller med hele krydderier i kogevandet. Her får du opskriften på blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh

Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 1 blomkål olie til stegning   QUINOA-TABBOULEH 175 g quinoa 200 g små tomater 50 g mandler 1 fennikel 1 bundt dild   SPICY DRESSING 25 g frisk ingefær 1 frisk rød chili 1 bundt koriander skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt 1 spsk. fiskesauce 1 tsk. honning 4 spsk. sesamolie   PRØV OGSÅ: Grønne bøffer med bønnefritter

 

Opskrift - sådan laver du blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh 

  1. QUINOA-TABBOULEH: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Løsn lidt med en gaffel. Skyl og halvér tomaterne. Rist mandlerne på en tør pande i 3-4 minutter, til de dufter. Rens fenniklen, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend quinoa med tomater, mandler og fennikel. Pynt med masser af friskhakket dild.   2. SPICY DRESSING: Skræl ingefær, og rens chili. Blend ingefær, chili og korianderblade i en minihakker. Tilsæt limesaft og revet limeskal, fiskesauce, honning og sesamolie, og blend til en grov dressing.   3. Fjern bladene fra blomkålshovedet. Skær det i 4 store skiver på ca. 2½ cm’s tykkelse. Steg blomkålsskiverne i olie på en (grill)pande i 2 minutter på hver side. Servér dem med quinoa-tabbouleh dryppet med spicy dressing.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her

Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her

Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her