

Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks
BLINIS
- 2 æg
- ½ tsk. salt
- 2½ dl kærnemælk
- 100 g hvedemel
- 75 g fuldkornsmel
- 1 tsk. bagepulver
- smør eller olie til stegning
RØDBEDEPESTO
- 400 g friske rødbeder
- 2 dl cremefraiche 38 %
- 6 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 200 g flødeost naturel
- 300 g varmrøget laks med peber
- 1 lille bundt dild
Opskrift - sådan laver du blinis med rødbedepesto og varmrøget laks
1. Rødbedepesto: Tænd ovnen på 200°. Skrub rødbederne, og læg dem i en bradepande med 2 dl vand. Dæk bradepanden med alufolie, og bag rødbederne møre i ovnen i 1-1½ time.
2. Blinis: Pisk æg, salt, kærnemælk, de 2 slags mel og bagepulver sammen til en tyk dej. Lad dejen hvile i 15 minutter. Opvarm en pande med lidt smør eller olie, og sæt 1 spsk. dej ad gangen på panden. Bag, til overfladen begynder at boble, vend, og bag færdig på den anden side. Hold pandekagerne varme.
3. Rødbedepesto, fortsat: Gnid skallen af de let afkølede rødbeder. Hak dem groft, og blend dem i en blender eller minihakker til en ensartet masse. Rør cremefraiche og olie i, og smag til med salt og peber.
4. Servering: Smør de lune blinis med flødeost. Top med rødbedepesto og laks brækket i mindre stykker. Pynt med dild.
Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter
Crostini med artiskoktapenade – få opskriften her
Små kalveleverpostejer med portvin – få opskriften her
Braiseret julesalat med svesker – få opskriften her
Lammefrikadeller med syltede tyttebær – få opskriften her
Ladyfingers med figner, valnødder og blå ost – få opskriften her