Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone
Mad

Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone

21. november 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Et fad fyldt med gode grøntsager, pasta og en henrivende mascarponesauce. Her får du opskriften på bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone.
1 t og 5 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 350 g pasta, f.eks. møllehjul
  • 1 kugle frisk mozzarella (125 g)
  • ¼ bundt basilikum

Tomatsauce med mascarpone:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ¼ tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. Sukker
  • Salt og peber
  • 100 g mascarpone
  • ¾ bundt basilikum

Bagte og stegte grøntsager:

  • 1 aubergine
  • Olie til pensling og stegning
  • Salt
  • 250 g brune champignoner

Opskrift – sådan laver du bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone

Tomatsauce med mascarpone:
Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem i olie i en gryde i 2 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon, organo, chiliflager, sukker, salt og peber, og lad saucen småkoge under låg i 15 minutter. Rør mascarpone og basilikum i saucen. Smag til med mere salt og peber, og hold saucen varm.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og hæld vandet fra.

Bagte og stegte grøntsager:
Tænd ovnen på 180°. Skyl auberginen, og skær den i tynde skiver. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olie, og krydr med salt. Bag aubergineskiverne i ovnen i 15 minutter, til de er let gyldne og bløde. Rens svampene, og skær dem i tykke skiver. Steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter ved høj varme, til de tager farve. Tag dem af panden, og sæt dem til side.

Skru ovnen op på 225°. Bland pasta, tomatsauce, halvdelen af aubergineskiverne og de stegte svampe sammen i en gryde eller skål, og hæld blandingen i et ovnfast fad. Skær mozzarellaen i tykke skiver, og fordel den på toppen af retten sammen med de resterende skiver aubergine og svampe. Sæt fadet i ovnen, og gratinér retten i ovnen i 15 minutter. Drys med hakket basilikum på toppen. Servér pastaretten direkte fra fadet, evt. med en grøn salat til.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også