Andebryst med glasnudler og agurkesalat
Aftensmad

Andebryst med glasnudler og agurkesalat

af Camilla Zarah Lawes 21. september 2015
Foto: Columbus Leth
En nem ret med masser af smag fra den asiatiske limedressing. Få opskriften på andebryst med glasnudler og agurkesalat her

Andebryst med glasnudler og agurkesalat til 2 personer

Tid: 30 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 2 x andebryst salt og friskkværnet peber   AGURKESALAT 100 g glasnudler 2 skoleagurker 2 modne avocadoer 1 rødt æble   LIMEDRESSING saft af 1 limefrugt 2 spsk. fiskesauce 2 cm frisk ingefær 1 fed hvidløg 1 tsk. tørrede chiliflager   TIL SERVERING ½ bundt koriander   Prøv også: Andebryst med gin-brombær-sauce  

Opskrift - sådan laver du andebryst med glasnudler og agurkesalat 

  1. Andebryst: Fjern sener fra andebrysterne, og rids skindet. Steg dem med fedtsiden nedad på en pande, til fedtsiden er gylden. Vend dem, og steg dem på kødsiden i 2 minutter ved høj varme. Skru ned, og steg dem i 10-15 minutter, eller til de er netop gennemstegte. Lad kødet hvile i 10 minutter.   2. Agurkesalat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl agurkerne, og skær dem i tynde skiver på langs. Del avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver. Skyl æblet, og skær det i tynde både. Bland det hele sammen.   3. Limedressing: Rør limesaft sammen med fiskesauce. Skræl og riv ingefær. Pil og pres hvidløg. Bland det i dressingen sammen med chiliflager. Hæld dressingen over agurkesalaten.   4. Servering: Anret skiver af andebryst oven på agurkesalaten, og drys med plukket koriander.   TIP: I stedet for and kan retten laves med kylling, rejer eller en god bøf skåret i skiver.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Gnocchi med chorizo, tomater og ricottacreme – Få opskriften her

Tirsdag: Tærte med squash og forårsløg – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød – Få opskriften her

Fredag: Tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven – Få opskriften her