

Andebryst med glasnudler og agurkesalat
DET SKAL DU BRUGE
- 2 x andebryst
- salt og friskkværnet peber
AGURKESALAT
- 100 g glasnudler
- 2 skoleagurker
- 2 modne avocadoer
- 1 rødt æble
LIMEDRESSING
- saft af 1 limefrugt
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 cm frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. tørrede chiliflager
TIL SERVERING
- ½ bundt koriander
Opskrift - sådan laver du andebryst med glasnudler og agurkesalat
1. Andebryst: Fjern sener fra andebrysterne, og rids skindet. Steg dem med fedtsiden nedad på en pande, til fedtsiden er gylden. Vend dem, og steg dem på kødsiden i 2 minutter ved høj varme. Skru ned, og steg dem i 10-15 minutter, eller til de er netop gennemstegte. Lad kødet hvile i 10 minutter.
2. Agurkesalat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl agurkerne, og skær dem i tynde skiver på langs. Del avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver. Skyl æblet, og skær det i tynde både. Bland det hele sammen.
3. Limedressing: Rør limesaft sammen med fiskesauce. Skræl og riv ingefær. Pil og pres hvidløg. Bland det i dressingen sammen med chiliflager. Hæld dressingen over agurkesalaten.
4. Servering: Anret skiver af andebryst oven på agurkesalaten, og drys med plukket koriander.
TIP: I stedet for and kan retten laves med kylling, rejer eller en god bøf skåret i skiver.

