Andebryst med glasnudler og agurkesalat
Aftensmad

Andebryst med glasnudler og agurkesalat

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
En nem ret med masser af smag fra den asiatiske limedressing. Få opskriften på andebryst med glasnudler og agurkesalat her
2 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 x andebryst
  • salt og friskkværnet peber

AGURKESALAT

  • 100 g glasnudler
  • 2 skoleagurker
  • 2 modne avocadoer
  • 1 rødt æble

LIMEDRESSING

  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørrede chiliflager

TIL SERVERING

  • ½ bundt koriander

Opskrift - sådan laver du andebryst med glasnudler og agurkesalat 

 

1. Andebryst: Fjern sener fra andebrysterne, og rids skindet. Steg dem med fedtsiden nedad på en pande, til fedtsiden er gylden. Vend dem, og steg dem på kødsiden i 2 minutter ved høj varme. Skru ned, og steg dem i 10-15 minutter, eller til de er netop gennemstegte. Lad kødet hvile i 10 minutter.

 

2. Agurkesalat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl agurkerne, og skær dem i tynde skiver på langs. Del avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver. Skyl æblet, og skær det i tynde både. Bland det hele sammen.

 

3. Limedressing: Rør limesaft sammen med fiskesauce. Skræl og riv ingefær. Pil og pres hvidløg. Bland det i dressingen sammen med chiliflager. Hæld dressingen over agurkesalaten.

 

4. Servering: Anret skiver af andebryst oven på agurkesalaten, og drys med plukket koriander.

 

TIP: I stedet for and kan retten laves med kylling, rejer eller en god bøf skåret i skiver.

Læs også