https://imgix.femina.dk/media/article/mille2.jpg
Selvudvikling

Mille Dinesen: Jeg ville købe ind i nattøj, hvis jeg kunne!

23. april 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Hele Danmarks ””Rita” er ligeglad med, hvad andre tænker om hende. Men sådan er Mille Dinesen ikke helt privat. Her fortæller hun til SØNDAG om sine vigtigste roller og følelsen af at være en offentlig person.

Laura Bro: Selv om man ser sød ud, kan man godt være en skiderik! Læs interviewet her

”Rita” låser mig ikke fast i en kasse

For Mille Dinesen var der et tydeligt før og efter »Nynne«, og selv om »Rita« har betydet meget, er det på en anden måde.

– Folk troede seriøst, at jeg var Nynne, fordi de ikke havde set mig i andet. Nu kan folk bedre differentiere. Rollen som Rita er også anderledes. Hun er også sindssygt markant, men jeg føler mig ikke låst inde i en meget lille kasse med »Rita«, fordi det er en bredere rolle og et bredere udtryk i hele serien, siger hun til SØNDAG.

Ellen Hillingsø fortæller her på søndag.dk ærligt om at droppe facaden

At handle ind i nattøj

Mille Dinesen kan også mærke tv-seriens effekt på en anden måde. Hun tænker sig om to gange, når hun skal købe ind.

– Nu, hvor »Rita« kører på tv, bliver jeg lidt skrøbelig med det hele. Misforstå mig ikke. Jeg har ikke været ude for nogen ubehagelige oplevelser, tværtimod, men jeg tænker alligevel mere over det, hvis jeg for eksempel skal købe ind. Der er jo altid et øje på en udefra, og det virker sådan lidt ufrit. Andre skuespillere tackler det nok bedre end mig, og det er nok noget, der foregår i hovedet på mig. Jeg er sådan en, der ville købe ind i nattøj, hvis jeg kunne, og det gør jeg nok om et halvt år, men ikke, mens serien kører. Jeg vil ikke klynke. Det irriterer mig bare, at jeg har det sådan, siger hun til SØNDAG.

Susanne Bier mener selv, at hun er verdens dårligste husmor. Læs her hvorfor

Svært med et følejob

En stor del af en skuespillers liv består i at vente ved telefonen på næste tilbud.

– Jeg kan stadig have den der fornemmelse af, at det måske var det sidste opkald lige før. Det er anstrengende på den måde, at det kan føles meget personligt. Det er forfærdeligt, når telefonen ikke ringer, for jeg kommer uvilkårligt til at tænke, at det er, fordi jeg ikke spiller godt. Det er, som om arbejde og person smelter sammen, fordi det at være skuespiller er sådan et følejob. Den første anmeldelse af »Nynne« i Politiken var bestemt ikke dårlig. Men der var én sætning, der fik mig helt ned i kulkælderen. Jeg huskede den i årevis, men nu har jeg heldigvis glemt den, siger hun til SØNDAG.

I øjeblikket har hun masser af projekter og skal for eksempel være vært for et Dansk Røde Kors-show på TV 2 9. maj, der afslutter kampagnen »Smid tøjet Danmark« med tøjindsamling til verdens brændpunkter.

Læs også