https://imgix.femina.dk/media/article/laura-primaer.jpg
Selvudvikling

Laura Bro: Selv om man ser sød ud, kan man godt være en skiderik

16. marts 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Hun er bedårende med sit yndige, ungdommelige ydre, men tag ikke fejl: 41-årige Laura Bro har sine meningers mod og har lært at sige fra. Her fortæller hun til SØNDAG om at trodse fordomme og bryde ud af rollen som ”den søde pige”.

Lærke Winthers mest skræmmende oplevelse var hendes skilsmisse. Læs interviewet her på søndag.dk

Et sødt offer

Apotekeren fru Petri i »Skammerens Datter« er en sej og stærk kvinde. Hende kan man ikke køre om hjørner med, når hun hjælper de gode i kampen mod de onde i Lene Kaaberbøls berømte fortælling.

I den aktuelle fantasyfilm med samme titel er det Laura Bro, som spiller fru Petri. Med det hjerteformede ansigt inde i en enorm orangerød paryk, der fremhæver det grønne i Laura Bros øjne, har den 41-årige skuespillerinde til opgave at være en kraftfuld, klog og modig kvinde.

– Det har været fantastisk at få lov til at spille sådan en rolle. Jeg bliver ellers næsten altid castet som sød og meget ofte også som et offer. Fru Petri er en af de gode, men hun er alt andet end offer. Der er steder i filmen, hvor hun tager teten og er fornuftens stemme. Det var så fedt at få lov til at spille en voksen dame, siger hun til SØNDAG.

Julie Steincke ser sine nederlag som en stor del af hendes succes. Læs hvorfor her

Altid set yngre ud

Laura Bro er helt bevidst om, hvorfor hun så mange gange i sin karriere som skuespiller har haft roller som den søde og unge:

– Det har helt sikkert noget at gøre med mit ansigt og min udstråling. Jeg har altid set yngre ud, end jeg er. Jeg håber jo en dag, at nogen vil caste mig helt modsat af det. Når jeg ser film, hvor skuespillere har andre end de forventelige roller, bliver jeg helt tændt over at se en anden side af folk. Og selv om man ser sød ud, kan man godt være en skiderik – ligesom det modsatte kan være tilfældet, siger hun til SØNDAG.

Kirsten Norholt om sin skuespiller-karriere: Stemplet som hende, der smider tøjet. Læs SØNDAGs interview her

For genert til skuespillet

Laura Bro havde tænkt sig, at hun skulle bryde traditionen for, at man i hendes familie bliver noget ved teatret og filmen. Hun syntes ikke, det kunne have sin rigtighed, at alle i familien skulle være skuespillere:

– Jeg brugte rigtig mange år på ikke at ville være skuespiller. Desuden var jeg simpelthen førhen den mest generte, man kan forestille sig. Jeg kunne slet ikke se mig selv stå på en scene.

På et tidspunkt besluttede hun alligevel på opfordring fra sin bror at afprøve det med skuespillet. Og det medførte en erkendelse hos hende:

– Jeg kunne pludselig mærke, at jeg var fri. Er man et meget genert menneske, er det en fuldstændig fantastisk følelse at have den frihed. Det kan så godt være, at man som skuespiller gemmer sig bag en rolle. Men følelsen af at være fri er jo ægte nok.

Læs også