Selvudvikling

Jeg gav mit liv et grundigt eftersyn

af Sannie Terese Burén 13. august 2011
Foto: Maria Sattrup, Krestine Havemann, Henrik Lobedanz/TV 2 & Privat
Da Michèle Bellaiches mand kom ud for en ulykke, tog tv-værten sit liv op til revision

Der er noget "naboens datter" over Michèle Bellaiche. Sådan én, man synes, man allerede kender og trygt tør lade komme ind i sin stue. Og selvom hun fylder fyrre næste år, er hun i manges bevidsthed stadig "hende den unge studievært".

>> Kom med backstage til fotoshoot med Michèle Bellaiche her <<Meget at leve op til i 30'erneNår hun tænker på alt det, hun har orket de sidste ti år, bliver hun helt træt ved tanken. - Det kræver enormt meget energi at være kvinde i 30'erne, fordi vi har så mange roller, vi skal udfylde. Men det er vigtigt, at man ikke bare opfylder alle mulige andres behov for, hvem man skal være: en god kone, en god veninde, en god mor. Alle rollerne er jo super spændende og sjove. Men der er meget at leve op til. Og man kommer let til at glemme sine egne behov. Det er helt klassisk, lidt ligesom i flyet, når du skal huske at tage en iltmaske til dig selv, før du hjælper andre, siger hun.

Man kan jo ikke sælge børneneFor et par år siden var Michèles mand ude for en ulykke. Under en løbetur på deres ferie i Frankrig faldt han og slog hovedet og lå i koma i tre dage. Heldigvis fik han ikke varige mén, men det var tid til at se tilværelsen efter i sømmene.- Det at blive bevidst om døden gjorde, at jeg tog mange ting i mit liv op til overvejelse. Hvordan bruger jeg mit liv? Parforholdet - lever vi ordentligt sammen, og har vi lige så mange fede timer som dem, hvor vi måske går og hakker lidt ad hinanden? Skælder jeg for meget ud på mine unger? Man kan jo ikke sælge dem!

Er bedre ved sig selv nu- På alle mulige punkter gav jeg både mig selv og mit liv et grundigt eftersyn. Det kan jo ikke nytte noget, at jeg er en god mor, en god kollega og en god veninde, men at jeg selv kun synes, det er sjovt, 50 % af tiden. Bl.a. er jeg i dag blevet bedre til at få dyrket motion og andre ting, der er gode for mig. Det handler også om at mærke efter, om man har overskud til at være en god veninde i dag, eller om det er bedre at skubbe en aftale. For det er alligevel ikke hyggeligt, hvis man ikke er nærværende.

Reiki – Universel livsenergi

Mangler du energi i dinhverdag? Køb bogenReiki - Universel livsenergii feminashoppen.dk

Lige som Gummi-TarzanMichèle Bellaiche tror på, at man kan bruge alt det, der sker i éns liv, til noget. Hun opfatter ikke nødvendigvis, at det, der sker, er godt - men man kan lære noget.- Selvfølgelig skal man tage sig tid til at mærke både sorg og krise - men på den anden side er der noget at hente, og det skal man huske også at få med. Det er jo ofte der, vi udvikler os. Når jeg ser tilbage, kan jeg se, at jeg har fået et drive, der betyder, at når jeg bliver grebet af noget, så går jeg hele vejen. Jeg tror, det er noget, vi alle sammen har i os. Vi skal måske bare lige - som Gummi-Tarzan siger - "finde ud af, hvad det er, vi er gode til".

Julie Zangenberg: Jeg går efter drømmeneLotte Reimar: Jeg har prioriteret mit arbejde højere end mine børn