https://imgix.femina.dk/media/cf1a2c11cb614ffbaf881d62ca5ef3a0.jpg
Gravid

Myter om børns søvn

3. december 2008
af Redaktionen
Søvnforsker Søren Berg be- eller afkræfter nogle af de mange myter, der findes om børns søvn.

"Børn får den bedste søvn ved at sove alene!"
- Jeg vil ikke sige hverken for eller imod. Om baby skal sove i sin egen seng eller i forældrenes er op til den enkelte familie, det er socialt og kulturelt betinget, og det er et temperamentsspørgsmål. Det kan give tryghed, men det kan også blive en dårlig vane.

Læs også: Sådan sover dit barn

"Et glas varm mælk virker søvndyssende!"
- Hvis man tilsætter honning, som indeholder beroligende og hostestillende stoffer, er der noget om det. Men de stoffer forsvinder, hvis mælken er for varm. (Du må ikke give honning til dit barn, hvis det er under 1 år).

"Børn lærer at sove ved at græde sig i søvn!"
- Nej! Det er afgørende, at børnene føler sig trygge. Det er forudsætningen for, at de lærer at falde i søvn af sig selv.

"Alle børn sover dårligt på et tidspunkt i løbet af de første par år!"
- Nej, det er helt individuelt. Der findes børn, som sover roligt og trygt, fra det øjeblik de bliver født, og resten af livet. Der er ingen tvivl om, at harmoniske børn med gode hjemmeforhold og en sund sjæl i et sundt legeme sover bedst.

"Drenge og piger sover forskelligt!"
- Ja, der er marginale forskelle, som bliver mere udtalte, jo ældre man bliver. Som voksne sover kvinder mere overfladisk og er lettere at vække, højst sandsynligt, fordi kvinden har ansvaret for ungerne. Den forskel kan man også se hos nogle børn.

Læs også:
10 tricks: få baby til at sove
Derfor sover far fra babygråd

Læs også