https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/foedsel/foer-april-2013/smerte-612x300.jpg
Gravid

Din øjenfarve bestemmer dine smerter under fødslen

19. oktober 2015
Af Anne Romanelli
Foto: Panterstock
En undersøgelse viser, at vi oplever smerte forskelligt, afhængigt af hvilken farve øjne vi har. Din øjenfarve indikerer derfor, hvor stærke smerter du vil opleve under f.eks. en fødsel...

Forskere ved Pittsburgh University i USA har i en undersøgelse påvist, at vores øjenfarve påvirker den måde, hvorpå vi føler smerte.

Ifølge undersøgelsen oplever kvinder med lyse øjenfarver således mindre smerte under fødslen sammenlignet med kvinder, der har en mørkere øjenfarve.

Årsagen er genetisk:

- Vi ved nu, at øjenfarven er baseret på 12-13 individuelle variabler i menneskets gener. Og disse gener har også effekt på andre dele af kroppen. Tag f.eks. melanin, som er det pigment, der gør øjnene mørkere. Har man meget af det, reagerer hjernen også hurtigere og mere kraftigt. Derfor føler mørkøjede også større smerte, forklarer en af undersøgelsens forskere ifølge Aol.com.

Læs også:
Medicinsk smertelindring
Alternativ smertelindring
10 råd til at klare veerne
Hvad er en gennemsnitsfødsel?
Fødslens forløb - de 3 faser i din fødsel
Epidural: Hvilket tidspunkt i fødslen er bedst?

Se også:
Video: Smertelindring under fødslen
SJOV VIDEO: To mænd prøver vesimulator

MAMA.dk anbefaler:

Få god fødselsforberedelse med den populære bog 'Fantastisk Fødsel' , der bl.a. indeholder konkrete fødselsteknikker, fakta om fødslen, personlige fødselsfortællinger fra kendte og ukendte kvinder, gode råd om tiden efter fødslen samt tips til træning, kost og selvforkælelse. Og så finder du i bogen også QR-koder til voiceguides, så du nemt selv kan forberede dig på din fødsel.

Du kan købe 'Fantastisk Fødsel' her >>

Sådan kan du selv lytte til dit fosters hjertelyd og bevægelser - og optage lydene til evigt minde!

Med den populære AngelSounds ultralydsmonitor kan I lytte til jeres ufødte barns hjertelyd og bevægelser - en fantastisk oplevelse for enhver kommende mor og far. Allerede fra 12. uge i graviditeten kan I med AngelSounds høre barnets hjertelyd, og der er også mulighed for at høre hvis barnet hikker, sparker mm. Med AngelSounds kan du også optage hjertelydene, så I (og jeres barn) kan lytte til de smukke lyde senere i livet, eller I kan sende optagelserne pr. e-mail til f.eks. bedsteforældre.

Køb AngelSounds ultralydmonitor her >>

Læs også