Gravid

Alternative (!) råd til en bedre fødsel

af Anne Romanelli 16. marts 2016
Et ekstra glas vand. Varme hænder og fødder. Maling på den gravide mave. Her er nogle gode råd til at føde bedre, som du måske ikke lige har hørt om før.

Jordemor Heidi Meyer Vallentin har på sin blog meyermor.dk samlet en række gode råd, som kan hjælpe dig med at føde bedre.

Og det handler ikke bare om særlige vejrtrækningsøvelser.

Tegn på at fødslen er i gang

Faktisk er der tale om nogle ret alternative råd, som man ikke lige finder i alle fødselsforberedelsesbøger.

Her er 5 af Heidi Meyer Vallentins råd til at føde bedre:

1. Drik rigeligt!

Er kvindens krop ikke hydreret, signalerer hun indirekte, at hun ikke er klar til at amme sit barn, og derved har barnet bedre ved at blive derinde, til mor har fundet sit 'vandhul'. Vi ser ofte, at kvinder, der har glemt at drikke nok væske op til fødslen, udvider sig langsomt, får måske feber og/eller ineffektive veer og lange latensfaser.

2. Varme fødder og hænder 

En nyfødt baby er meget påvirkelig overfor nedkøling i dets første levedøgn. Fryser mor, føder hun ikke optimalt af samme årsag som forrige punkt. Barnet skal fødes til de bedste omstændigheder.

3. Tryghed

Sørg for at skabe et trygt miljø omkring mor i tiden op til termin. Stress og bekymringer gror på adrenalin og cortisol, som er to hæmmende hormoner over for ve-hormonet oxytocin.

4. Kærlighed 

Oxytocin gror på berøring, nus, kys, kram og orgasme. Stil ind på hinanden og på baby, med kærlighed og berøring og gerne en tur under dynen. Tune ind på, at der er et lille nyt menneske på vej. Evt. ved at male på maven og byde den lille velkommen og vise, at der er parat, til den kommer.

5. Squad

Sørg for optimal indstilling af barnet i bækkenet ved at tilbringe min. 15 min dagligt på hug. Tilbagelænet sofahygge har det med at få baby i samme position - tilbagelænet, og det kan have indflydelse på, om den trænger optimalt ned i bækkenet. Læg dig også gerne på alle fire ind over en sækkestol eller på siden, når du ser tv.

Få flere råd her >>